Sport

Kajak-kenu VK Szeged: öt érem, egy arany a vasárnap délelőtti döntőkben

A magyar versenyzők öt érmet, közte egy aranyat szereztek a szegedi kajak-kenu világkupa vasárnap délelőtti döntőiben – adta hírül az MTI. Tarolt a Balla Virág, Takács Kincső duó, a kajakosoknál Lucz Anna és Csizmadia Kolos nyert, kenusoknál Horányi Dóra és Fekete Ádám ezüst-, Molnár Csenge és Hajdu Jonatán pedig bronzérmet szerzett.

Mint írják, a női C-2 500 méter hazai szempontból olimpiai válogató is volt, és mivel a Balla Virág, Takács Kincső duó ezüstérmes lett és ezzel ismét megelőzte a negyedikként záró Gönczöl Laura, Opavszky Réka kettőst, így a páros már tokiói indulónak érezheti magát.

200 MÉTERES VEGYESBEN IS SIKERESEK VOLTUNK

A többi magyar érem a 200 méteres vegyes számokban született: a kajakosoknál Lucz Anna és Csizmadia Kolos nyert, Kiss Blanka és Apagyi Levente pedig harmadik lett, míg a kenusoknál Horányi Dóra és Fekete Ádám ezüst-, Molnár Csenge és Hajdu Jonatán pedig bronzérmet szerzett. A vasárnap záruló világkupán összesen 26 versenyszámban osztottak, illetve osztanak érmeket és 45 versenyző képviseli a hazai színeket. A viadal – amely a délutáni 5000 méteres finálékkal zárul – a járványügyi intézkedések miatt nézők nélkül zajlik a Maty-éren.

A szombati nap is bőven eredményes volt:

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb