Sport

Olasz Anna Európa Bajnoki bronzérmes a magyar váltóval!

Betlehem Dávid, Olasz Anna, Rohács Réka és Rasovszky Kristóf kvartettje Európa-bajnoki bronzérmes lett a budapesti kontinensviadal 5 km-es váltóversenyén, szombat délután. A Haász SZUE olimpikonja, Olasz Anna a magyar csapat második úszójaként remekelt, majd Rasovszky Kristóf óriási hajrával harcolta ki a dobogós helyezést – írja közösségi média oldalán a Szegedi Úszó Egylet.

Ez a magyar vizes különítmény harmadik érme a budapesti Eb-n Olasz Annának a nyíltvíziek olimpiai távján, 10 kilométeren kiérdemelt ezüstje és a szinkronúszó csapatnak a szombati highlight kűrben szerzett bronza után.

“Anna hatalmas fejlődést mutat 1500 méteres medencés úszásban, hiszen az elmúlt években nem úszott 17 perc alatt, most már viszont bőven túlszárnyalja ezt az időt. Anna fejlődése is kellett tehát ahhoz, hogy a váltó versenyben legyen a legjobbakkal, sokat tett ezért az éremért. Jó döntést hoztunk ezzel a felállással és sorrenddel, az elmúlt évek világversenyeinek eredményeit vizsgáltuk, és a dobogós helyezés bizonyítja, hogy megfelelő következtetéseket vontunk le. Rasovszky Kristóf remekül taktikázott, hiszen sokat úszott az éremért harcolók lábvizén, ami a szoros hajrában kamatozott” – nyilatkozta Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője és a magyar nyílt vízi úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb