Sport

Remekeltek a hétvégén a Szeged Squash Se versenyzői a fallabda junior országos bajnokságon

Remekeltek hétvégén a Szeged Squash Se versenyzői a fallabda junior országos bajnokságon. A kiemelkedő eredményekről a klub Facebook oldalán számolt be.

A versenyen a szegedi klub 7 játékosa vett részt, Matuszka Marcell, Czakó Ákos, Komlódi Regő, Szabó Kende, Sárkány László, Harmath Eszter és Takács Benedek.

Fotó: Szeged Squash SE Facebok oldala

U15-ben Matuszka Marcell először egy egri fiút vert le 3:0-ra, majd a 4-be jutásért tatabányai ellenfelét győzte le. Az elődöntőben az 1. kiemelt Sáli Barnától kapott ki, majd a bronzmeccsen szoros szettekben, de 0:3-ra alulmaradt. A fiatal versenyző ezzel a 4. helyet érdemelte ki élete 2. OB-ján. U17-ben Komlódi Regő és Czakó Ákos is magabiztosan menetelt a döntőig, ahol egymással kellett megküzdeniük. A párharcból most Komlódi Regő került ki győztesen. U19-es korosztályban Sárkány László és Szabó Kende sajnos az első körben vereséget szenvedett, majd végül mindketten hozták a meccseiket, így az 5-6. helyért megint egy “házi” meccs zajlott. Mindkét fiú igyekezett, de most Sárkány László tudta ráerőltetni a játékát Szabó Kendére. Így Sárkány László 5., Szabó Kende 6. lett.

Fotó: Szeged Squash SE Facebok oldala

Takács Benedek gond nélkül jutott a döntőbe, ahol Simon Dániellel került szembe. Az első két szettben Simon Dániel hozta a játékát, és Takács Benedek nem nagyon talált rajta fogást. 0:2-ről sikerült taktikát váltani, és ezzel kiegyenlíteni 2:2-re. Következett a döntő szett, ahol a sok ütött hiba megbosszulta magát, és sajnos egy 1 óra 15 perces meccsen most Simon Dániel volt a jobb. Harmath Eszter is bejutott a döntőbe, ahol Laskai Vanda várt rá. A lányok türelmes játékkal kezdtek, aminek következtében az 1. szett fej-fej mellett ment, de Laskai Vanda húzta be 17:15-re. Harmath Eszter fegyelmezett és bátor játékának köszönhetően sikerült megfordítania, és ezzel ő lett az idei U19-es lány bajnok. Külön öröm a klub számára, hogy Harmath Eszter utolsó Országos Bajnokságán megszerezte élete első junior bajnoki címét.

Forrás és fotók: Szeged Squash SE

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb