Sport

Az Adolf, Fejes férfi kenupáros is készülhet az olimpiára a Szegeden szerzett kvótával

Az Adolf Balázs, Fejes Dániel férfi kenupáros bekerült a tokiói olimpiára utazó magyar kajak-kenu válogatottba. Az egység múlt csütörtökön, az európai olimpiai pótkvalifikációs versenyen, Szegeden második helyen végzett, ezzel két férfi kenus kvótát szerzett Magyarországnak.

AZ MKKSZ SZAKMAI BIZOTTSÁGA EGYHANGÚLAG, A SZERVEZET ELNÖKSÉGE EGY ELLENSZAVAZATTAL FOGADTA EL AZ INDÍTVÁNYT

A hét végi világkupán – amelynek ugyancsak a Maty-ér adott otthont – a nyolcadik lett a páros, de Hüttner Csaba szövetségi kapitány a duó sorozatos kiemelkedő teljesítményét is értékelve azt javasolta, hogy ebben a számban zárják le a hazai olimpiai válogatót, a két, 21 éves sportoló legyen tagja a tokiói csapatnak. A szakember indítványát – a magyar szövetség honlapjának hétfői tájékoztatása szerint – az MKKSZ szakmai bizottsága egyhangúlag, míg a szervezet elnöksége egy ellenszavazattal elfogadta. Ennek eredményeként Adolf és Fejes készülhet a tokiói olimpiára.

BALLA VIRÁG ÉS TAKÁCS KINCSŐ IS MÁR BIZTOSAN OTT LESZ TOKIÓBAN

A magyar kajak-kenusok közül elsőként az Európa-bajnok és többszörös világbajnoki ezüstérmes győri női kenupáros, Balla Virág és Takács Kincső került a tokiói csapatba, miután vasárnap a vk-n megelőzte hazai riválisát, így lezárult a válogató női C-2 500 méteren. A többi számban két hét múlva, ugyancsak Szegeden rendezik az olimpiai válogatót, egy héttel később pedig Poznanban kerül sor az Eb-re, és az ott elért eredmények alapján alakul majd ki a tokiói magyar csapat további összetétele.

A HIÁNYZÓ INDULÁSI JOG BEGYŰJTÉSÉRE AZ OROSZORSZÁGI BARNAULBAN VAN MÉG LEHETŐSÉG

A magyar válogatottnak hat-hat férfi és női kajakos, három női kenus és két férfi kenus kvótája van Tokióra. A még hiányzó indulási jog begyűjtésére az oroszországi Barnaulban ezen a héten sorra kerülő világkvalifikációs verseny kínálja az utolsó lehetőséget, a magyar induló Bodonyi András lesz C-1 1000 méteren.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb