Közélet

Az SZTE egykori diákjai chatbotot fejlesztettek a hallgatók mindennapjainak megkönnyítésére

Hazánkban először a Szegedi Tudományegyetem hallgatói használhatják a chatbot alkalmazást az intelligens órarendért, olvasható az intézmény közleményében.

A CHATBOT ÁLTAL ÚTVONALTERVEZŐ SEGÍTI A TANTEREMHEZ VALÓ LEGGYORSABB ELJUTÁST

A Neptun rendszerre épülő Messenger Órarend chatbottal hatékonyabban és sikeresebben szervezhetik a hallgatók a mindennapjaikat a szorgalmi és a vizsgaidőszakban. A naptár olyan hasznos információkat jelenít meg, mint az oktató és a tanterem neve, miközben a térkép nézet pontosan megmutatja, hol lesz az adott óra vagy vizsga. Az útvonaltervező pedig segít megtalálni a tanteremhez vezető leggyorsabb utat.

A NEPTUNON BELÜL AZONNAL LÁTHATÓAK AZ INFÓK

A chatbot minden felhasználó saját óra- és vizsgarendjét mutatja a kezdéskor szükséges első regisztráció után, a rendszeres frissítéseknek köszönhetően naprakészen, az esetleges változásokat (terem vagy időpont változása) követve. A chatbot előnye, hogy nem szükséges hozzá semmilyen applikáció letöltése, csak egyszeri, a Neptun kódot igénylő regisztráció kell a szolgáltatás eléréséhez.

INTERAKTÍV, FELHASZNÁLÓBARÁT FELÜLET

A felhasználóbarát, az óratípusokat és a vizsgákat különböző színnel jelölő felületen az egyes órára vagy vizsgára kattintva jelennek meg a részletes információk (a pontos cím, a térkép, a kreditek száma), így áttekinthető és követhető a naptár. Ha valaki a másnapi óráira kíváncsi, elég a „holnap” szót beírnia, vagy ha a következő vizsgája időpontját szeretné megtudni, a „következő” szóval is tud keresni.

AZ SZTE EGYKORI DIÁKJAI FEJLESZTETTÉK

Az Órarend chatbotot a RoboRobo munkatársai fejlesztették, akik mind az SZTE egykori diákjai, a tesztelésben pedig több mint ötven szegedi hallgató vett részt – mindannyian tudják, mekkora segítség egy ilyen mindentudó órarend a zsebükben.

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb