Sport

Pénteken a Szegedi Vízipóló Suli vívja az első meccset a Tiszavirág Sportuszodában

Pénteken startol a fiú vízilabda serdülő országos bajnokság döntője, a Final8, ahol a szegediek mutatják meg erejüket elsőként. A rangos eseményt a Tiszavirág Sportuszodában rendezik. Hazánk nyolc legjobb csapata vív majd három napon keresztül ádáz csatát egymással. A meccseket a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók meg is tudják nézni – küdte közleményében az SZVPS.

Fontos tudni, hogy mindennap négy meccset rendeznek és az első nap a negyeddöntőé lesz. A győztesek az elődöntőben, míg a vesztesek az alsó ágon folytatják majd a küzdelmet, vasárnap pedig a helyosztókat tartják.
Pénteken 13 órakor a Szegedi Vízipóló Suli vívja az első meccset a nyolcas döntőben, a szegediek ellenfele az ob egyik esélyese, a KSI lesz.

IDÉN NAGYON SOKAT FEJLŐDTEK A SZEGEDI SERDÜLŐK

Juhász Zsolt vezetőedző ezt várja a szegedi eseménytől:
“Azt várom, hogy a fiúk élvezzék minden percét a tornának. Azt, hogy melegítenek, azt, hogy blokkolnak, azt, hogy gólt szereznek, szóval mindent. Raktározzák el azt az élményt, amit ez a nyolcas döntő ad nekik. Idén nagyon sokat fejlődtünk, tanultunk, léptünk előre. Jó lesz szurkolók előtt játszani, az idény végén nagy élménnyel gazdagodik mindenki. Ez fontos, a jövőre nézve.”

IZGATOTTAN VÁRJÁK A SZEGEDIEK A MÉRKŐZÉSEKET

Az SZVPS serdülők csapatkapitánya, Horváth Vencel, így nyilatkozott: 
“Nagyon várjuk már a tornát, az egész csapat izgalommal készül erre a rangos viadalra, mindent erőnket beleadunk, hogy jól szerepeljünk. Már az nagy szó, hogy jóformán csupa 2005-ös születésű játékossal kivívtuk a nyolcas döntőben való szereplést, hiszen a mi keretünk jóval fiatalabb, mint a többi csapaté. Titkon reménykedtünk abban, hogy eljutunk majd idáig, szerencsére ez valósággá vált. Jó lesz szurkolók előtt játszani, az biztos, hogy a SZVPS-tábor majd remek hangulatot teremt.”

A Final8 résztvevő csapatai: SZVPS, Pécs, KSI, FTC, Vasas, UVSE, Eger, BVSC. 

Az SZVPS kerete: Leinweber Olivér, Horváth Vencel, Kozma Noel, Körtvélyessy Vilmos, Meleg Richárd, Körmendi Zénó, Lengyel Patrik, Magony Kristóf, Pörge Zsombor, Molnár Loránd Hugó, Molnár Benedek Manó, Nagyvári Dávid, Gyovai János, Seres László, Sallai Szabolcs. Vezetőedző: Juhász Zsolt. 

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb