Mindenmás

Benzinmotoros fűkaszát és öntöttvas kályhát is lopott egy 20 éves fiatal Hódmezővásárhelyen

A nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival szemben, aki alkalmi társai segítségével egyebek mellet mobiltelefont, készpénzt és benzinmotoros fűkaszát tulajdonított el Hódmezővásárhelyen. Eljárás indult ellenük.

MINDIG MÁS, IDŐSEBB ISMERŐSEIVEL KÖZÖSEN LOPOTT

A megalapozott gyanú szerint a 20 éves férfi először 49 éves társával együtt 2020. április elején bement egy sorházi ingatlan területére a megyei jogú városban. Az udvari tárolót feltörték, onnan benzinmotoros fűkaszát, az udvarról továbbá egy öntöttvas kályhát vittek el. A tűzhelyet később az idősebb gyanúsított szétverte, fém részeit hamisan nyilatkozva leadta egy méhtelepen. Májusban szintén a 20 éves gyanúsított, ezúttal 47 éves ismerősével közösen átmászott egy külvárosi telephely kerítésén. A főépület ajtaját betörték, bent kutatást végeztek, eközben mobiltelefont és több ezer forintot vettek magukhoz, ezután távoztak.

AMIKOR ELKAPTÁK A RENDŐRÖK, AZONNAL BEVALLOTT MINDENT

Később visszatértek a helyszínre, ahol a szemlét végző rendőröknek feltűnt a gyanús viselkedésük, ezért igazoltatták a férfiakat, majd előállították őket a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán a fiatalabb elkövető beismerő vallomást tett, valamint a korábbi bűncselekményt is elismerte, és megnevezte 49 éves társát. Ellene két rendbeli lopás vétség, a 49 éves férfi ellen lopás és hamis magánokirat felhasználása vétség, a 47 éves elkövetővel szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A hódmezővásárhelyi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb