Mindenmás

Hatástalanított hadifegyvereket és régészeti leleteket halmozott fel otthonában az egyik újszentiváni férfi

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az eljárást azzal az újszentiváni férfival szemben, aki házában jogosulatlanul halmozott fel régészeti leleteket – írja a police.hu.

A nyomozók 2020 őszén a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve tartottak kutatást a férfi házában, miután olyan információk birtokába jutottak, hogy ott engedély nélküli lőfegyvereket tart. A kérdéses ingatlanban éles lőfegyverek helyett hatástalanított hadifegyvereket találtak, de a rendőröknek több olyan tárgy is feltűnt, amelyeknek múzeumban lenne a helye, ezért azokat a helyszínen lefoglalták. Az eljárás során a szakértői vizsgálat megállapította, hogy a kérdéses tárgyak a Dunántúl északkeleti részéről, eltulajdonításból származnak, keletkezésük a 13. század eleje és a 18. század közé tehető. A régészeti leletnek minősülő kövek, eszmei értéke több mint két és fél millió forint, elhelyezésük múzeumban indokolt.

PÉNZMOSÁS MIATT KELL MOST FELELNIE

A férfit a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb