Mindenmás

Elektromos rollerekkel Szegeden kezdi meg négyhónapos tesztüzemét a Lime

Irtó tuti dolog jön a Napfény Városába, ugyanis Budapest után a megyei jogú városok között Szegeden kezdi meg négyhónapos tesztüzemét a világ egyik legnagyobb közösségi roller kölcsönzője, vagyis a Lime – küldte közleményben a Szegedi Közlekedési Társaság.

Mint írják, az e-rollerek új lehetőséget kínálnak a felhasználók számára a hagyományos közlekedési eszközök használata előtti és utáni első és utolsó kilométerek gyors, környezetbarát megtételére. A szolgáltatás a világ nagyvárosaiban a meglévő közlekedési szolgáltatásokat kiegészítve, kényelmes és gyors mobilitási lehetőséget kínál akár a munkába járás, akár a szabadidős programokhoz kapcsolódó utazáshoz.

CSAK EGY MOBILAPP KELL ÉS MÁR GURULHATSZ IS!

A Lime használatához egy mobil applikációt kell telepíteni, melyen keresztül egyszerűn megtalálható a hozzánk legközelebbi roller. A rajta található QR kód beolvasásával pedig feloldhatjuk és már lehet is gurulni vele célunkhoz, ahol az alkalmazáson keresztül biztonságosan le is zárhatjuk. Minden felnőtt saját felelősségére használhatja az eszközöket, ami a biciklizéshez hasonlítható és természetesen a rollereseknek is be kell tartania a KRESZ előírásait. A Lime csapata a budapesti tapasztalatokat figyelembe véve alakította ki az úgynevezett „piros” és „zöld” zónákat a városban, azaz, hogy hol szabad és hol tilos parkolni a rollerekkel. Így például a Dugonics téren, a Kárász utcán vagy a Széchenyi téren nem lehet ott hagyni használat után a kétkerekűeket, de akár a Vadasparkhoz, a Mátyás térre vagy a Fűvészkertig is elgurulhatunk. Ahol a kerékpáros közlekedés nem megengedett, ott a rollerek sebességét automatikusan lassítja a rendszer.

SZEGED NAPJÁN STARTOL A LIME

A próbaidőszak Szeged napján kezdődik, amikor elsőre 200 roller kerül kihelyezésre a belvárosba. A felhasználási adatok és a visszajelzések alapján akár a zónák határát, akár a felvevő pontok, azaz hotspot-ok helyét és számát is változtatni lehet. A négy hónapos próbaidőszak után a város vezetése a lakossági észrevételek figyelembevétele mellett dönt arról, hogy maradjon-e ez a szolgáltatás a városban. A tesztüzem ideje alatt a Lime szegedi logisztikai partnere a Szegedi Közlekedési Társaság.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb