Közélet

Gulyás Gergely: jövő hét keddtől megszűnik az ingyenes parkolás

Ha csütörtök, akkor Kormányinfó, ahol a járványhelyzettel és az újranyitással kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb tudnivalókról, az oltások haladásáról, a vakcinák elérhetőségéről ezúttal is Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter ad tájékoztatást. Amint kezdetét veszi a tájékoztató, jövünk az élő tudósítással, cikkünk folyamatosan frissül!

11:00 A PÜNKÖSDI HÉTVÉGÉN ELÉRHETJÜK AZ ÖTMILLIÓ BEOLTOTTAT

A pünkösdi hétvégén, valószínűleg vasárnap érjük el az ötmillió oltottat – mondta Gulyás Gergely. Most már kevesebben foglalnak időpontot, mint ahány oltás rendelkezésre áll.

11:02 KIVEZETŐ TÖRVÉNY VÁLTJA MAJD A RENDKÍVÜLI JOGRENDET, A HITELMORATÓRIUMOT TOVÁBB FENNTARTANÁK

„Kivezető törvény” fogja tartalmazni azokat a szabályokat, amelyek a veszélyhelyzet után is hatályban maradnak, például a hitelmoratóriumot tovább szeretnék fenntartani, mint a rendkívüli jogrendet. 

11:05 ÚJRA FIZETŐS LESZ A PARKOLÁS

Gulyás Gergely bejelentette, hogy Pünkösd után megszűnik az ingyenes parkolás, tehát jövő hét keddtől újra fizetőssé válik Szegeden is.

11:10 KISZÁLLUNK AZ UNIÓS VAKCINABESZERZÉSBŐL

A kormány döntött arról is, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés következő fejezetében nem akar részt venni. 2022 végéig több mint 10 millió vakcinát rendeltek. Gulyás Gergely kiemelte: az oltási folyamat 5 millió felett nagyon le fog lassulni, és talán nagyon optimista becslés mellett 6 millióig lehet eljutni. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb