Mindenmás

Táskát, hangfalat és kerékpárt is lopott a megyei férfi

A csongrádi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival szemben, aki egyebek mellett kerékpárt, válltáskát és hangfalat tulajdonított el a városban. Lopás miatt kell felelnie – írja a police.hu.

Mint írják, a megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi 2020. június 17-én hajnalban – miközben hazafelé sétált – vett észre egy családi ház udvarán letámasztott kétkerekűt. Átmászott a kertkapun, majd elvitte a biciklit, amit később egy ismerősének kölcsönadott. Pár nappal később a belvárosban szólított meg egy férfit. A sértett figyelmét elterelte, eközben válláról lerántotta az oldaltáskáját, amiben készpénz, mobiltelefon, illetve személyes iratok voltak, ezután elmenekült. A következő hónapban is bement egy raktárként használt épületbe, ahonnan elvitt egy hordozható hangfalat. Nem volt nehéz dolga, ugyanis tulajdonosa a kulcsot egy mérőóra szekrényében tárolta. Egy ismerősét tévedésbe ejtette, aki beadta helyette a műszaki cikket egy bizományi üzletbe.

LOPÁS MIATT KELL FELELNIE

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, akit elfogtak és a Csongrádi Rendőrkapitányságra előállítottak. Gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, ellene lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A megtartott kutatások során a nyomozók lefoglalták a biciklit, a mobiltelefont és a hangfalat, azokat visszaadták azt a tulajdonosaiknak. A Csongrádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb