Szegedi Arcok

Nem rendel több Pfizert az ország az uniós besszerzésen keresztül, Duda Ernő szerint Magyarország hibát követ el

Hiba lenne, ha Magyarország lemondana a Pfizer-vakcináról – mondta Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem professzora az RTL Klubnak, majd hozzátette, hogy szerinte ez a legkorszerűbb és leghatásosabb védőoltás.

“Nagyon remélem, ez egy elhamarkodott bejelentés, és ez meg fog változni” – mondta Duda Ernő, reagálva arra, hogy Magyarország az EU-ban egyedüliként nem vesz részt a közös uniós vakcinabeszerzésben, amelyben 2022-től Pfizer-vakcinát rendelnek. “A Pfizer a legkorszerűbb és a leghatásosabb védőoltás, ami történelmileg is mérföldkő”– montda a professzor.

VAN ELEGENDŐ VAKCINA, NEM RENDEL TÖBB PFIZERT AZ ORSZÁG

A kormány tegnap közzétett táblázata szerint még 17,2 millió adag nyugati vakcina van rendelés alatt vagy áll már raktárban. A kormány Facebook-oldalán megjelent táblázatának szövege szerint elegendő vakcinája van az országnak, ráadásul a keleti vakcinákat (különösen a több millió beadatlan Sinopharmot) az összesítés még nem is tartalmazza. A kormány bejelentette, hogy Magyarország nem rendel többet a Pfizer/Biontech vakcinájából az uniós beszerzésen keresztül.

Ma egyébként lehet Szegeden is Pfizerrel oltatni. Megnyitották az időpontokat a Török utcai oltópontra.

Forrás: RTL Klub, portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb