Mindenmás

Fedezékbe, Szeged! Jégeső és viharos szélrohamok jöhetnek, másodfokú riasztás van érvényben (frissítve)

Heves zivatar, jégeső, viharos szélrohamok jöhetnek – az OMSZ másodfokú riasztást adott ki. A zúzós időjárás leginkább az ország déli, délkeleti felén csap le, a legfrissebb jelentésre ránézve azt tanácsoljuk, szedd be a ruhákat, hajtsd be a napernyőt, ami borítható, vidd be a garázsba!

Mint az Országos Meteorológiai Szolgálat írja, hidegfront érkezett nyugat felől, amelynek mentén, illetve előterében zivatarok kialakulása várható, leginkább az ország déli, délkeleti felén (nagyobb számban előbb a Dunántúl középső és déli részén, majd az Alföldön). Elsősorban a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön kell számítani az alábbiakra:

  • heves zivatar,
  • amelyet jégeső (néhány helyen akár 2 cm-nél is nagyobb),
  • intenzív csapadék (15-30 mm),
  • illetve viharos szélrohamok (> 65-70 km/h) is kísérhetnek.

A zivatarok az esti, késő esti órákban hagyhatják el a keleti határszélt. Kinéztünk az ablakon és eszünkbe jutott ez a jó öreg Outkast sláger:

FRISSÍTVE (17:33): TÖBB FAKIDŐLÉS IS VOLT A MEGYÉBEN

Az erős szél több helyen is fákat csavart ki Csongrád-Csanád megyében, Szegeden eddig egy helyre kellett kivonulnia a katasztrófavédelemnek: a régi 5-ösön, a Hansa előtt dőlt az úttestre egy fa. Szeged 365 tipp: ha fa alatt áll az autód, parkolj odébb vele…

FRISSÍTVE (19:47): AMILYEN GYORS VOLT, OLYAN ROMBOLÓ A VIHAROS SZÉL

Gyors volt, de balhés: parkoló autókra szakadtak rá fák Szegeden, vezetéket tépett le a viharos szél. Villámösszesítő a vasárnap délutáni, szegedi esetekről:

Forrás: OMSZ

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb