Gasztro

Kipróbáltuk Szeged legújabb olasz kávézóját

A Confetti eddig esküvőszervezőként vált ismert névvé Szegeden, ezután viszont jó eséllyel az olasz kávék is eszünkbe jutnak majd a Feketesas utcai kis üzletről: mi kipróbáltuk, és meglehetősen kellemes első benyomásokat szereztünk róla.

ÍGY FEST SZEGED LEGÚJABB OLASZ KÁVÉZÓJA

Egy hónappal ezelőtt nyitott meg Szeged legújabb olasz kávézója a Feketesas utcán, így igazi kávérajongóként nem állhattuk meg, hogy ne próbáljuk ki a Confetti Cafét. Az apró, galériás üzlethelység nemcsak a minimál terasz, hanem a letisztult enteriőr miatt is egy falatnyi mediterrán hangulatot hoz Szeged belvárosába.

A legújabb kávézug a Confetti esküvőszervezői iroda egyfajta szolgáltatásbővítéseként jött létre: már nemcsak a rendezvény részleteit megbeszélő párok ihatnak egy csésze finom kávét a Feketesas utcán, hanem az utcáról betérő vendégek is.

“Mi az olasz ízeket hoztuk el a szegedi kávébarátoknak, így aki jó olasz kávét keres, nálunk megkapja.” – összegezte a Confetti Cafe hitvallását Pleskó Gábor ügyvezető.

ARABICA ÉS ROBUSTA KEVERÉKE ADJA AZ EGYEDI ÍZVILÁGOT

A Confetti Cafénál kóstolt Bencini kávét mogyorós, csokoládés tónusok jellemezik, szárított gyümölcsös jegyekkel körítve, azonban a manapság divatos irányzatokkal szemben a Bencini nem ízesíti a kávéit, maga az alapanyag és a pörkölés tölti meg másodlagos ízjegyekkel az italt. A kávé ízgazdagságát az arabica adja meg, de robusta tartalmának köszönhetően ereje is van.

“A kávé 65% arabica és 35% robusta tartalommal rendelkezik, amely mellé croissant-t, zserbót és különböző kekszeket, köztük vegán nassolnivalót is felszolgálunk” – tette hozzá Pleskó Gábor.

A Confetti Cafe minden nap 7:30-tól 17:00 óráig tart nyitva, kivételt képez el alól a kedd, amikor fél órával tovább várják a vendégeket, és a szombat, amikor csak délelőtt ülhetünk be egy meghitt kávézásra. Vasárnap az üzlet zárva tart.

Innél egy csésze finom, olasz kávét? Keresd a Confetti Cafét: Szeged Feketesas u 19-21.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb