Mindenmás

Napi pakk: napsütéses időnk lesz ma Szegeden, újra járható a rakpart

A hét utolsó előtti munkanapján kellemes, tavaszi melegben lesz részünk Szegeden. Mielőtt elindulsz otthonról jó, ha tudod, mától nem közlekednek az 1S és 19S jelzésű sűrítőjáratok, viszont rövid idő után feloldották a rakpart lezárását, így újra közlekedhetnek arra az autósok. Ha négy keréken gurulsz be a városba, ne felejtsd, kedd óta újra fizetős a parkolás. Hozd ki a csütörtökből a maximumot, miközben a Szeged365 hírei egész nap elkísérnek!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Hella, Gyula és Paszkál nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma 73 éves Presser Gábor, Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas zenész, zeneszerző, zongorista, énekes.
  • Ma 46 éves Jamie Oliver angol szakács, showman.
Fotó: thebusinessdesk.com
  • 3 éve meghalt Szokolay Ottó, Jászai Mari-díjas színész (Mici néni két élete, Princ a katona).
  • 99 éve, 1922 – ben megszületett Sir Christopher Lee angol színész, aki játszotta Drakula grófot és szerepelt Csillagok háborúja filmben.
Fotó: britannica.com
  • 90 éve, 1931 – ben ezen a napon Piccard és Knipfer elsőként emelkedtek a sztratoszférába léghajóval.
  • 111 éve, 1910 – ben meghalt Robert Koch német bakteriológus, a tuberkulózis-bacilust és a kolera kórokozójának felfedezője.
  • 8 éve, 2013 – ban Meghalt Bárdy György színész, “Jumurdzsák” (Egri csillagok, Valahol Európában, A Hídember; Magyar vándor).
Fotó: mindenamieger.blogspot.com

MELEG, NAPOS IDŐ KÖSZÖNT MA RÁNK SZEGEDEN

Marad a meleg idő ma is Szegeden. A napos reggelt követően viszont délutánra már megnövekszik a fátyol- és gomolyfelhőzet, így nem lesz zavartalan a napsütés. Hajnalban 8-12 fok körüli hőmérsékletet mérhetünk, majd délutánra már 24 fokig melegszik az idő.

MÁTÓL NEM KÖZLEKEDNEK AZ 1S ÉS 19S JELZÉSŰ SŰRÍTŐJÁRATOK SZEGEDEN

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint ma üzemkezdettől megszűnnek a járványügyi vészhelyzet idejére elrendelt 1S és 19S jelzésű sűrítőjáratok Szegeden.

ÚJRA JÁRHATÓ A HUSZÁR MÁTYÁS RAKPART SZEGEDEN

Alig 2 napja zárták le a Huszár Mátyás rakpartot Szegeden a Tisza magas vízállása miatt, máris feloldották a korlátozásokat. Egészen pontosan szerda délután 16 órától nyitották meg azt a forgalom számára – közölte a Polgármesteri Hivatal.

NE FELEJTSD, MOST MÁR FIZETŐS A PARKOLÁS SZEGEDEN

Kedd éjfélkor életbe lépett rendeletnek köszönhetően végre lesz némi parkolóhely Szegeden, ezzel együtt visszatérnek a vaskos tételek is. Szeged 365 villámkisokos, benne a tarifákkal és a fontosabb tudnivalókkal.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb