Szegedi ArcokVideo365

“Több, mint 80 kg-ot adtam le, teljesen kinyílt a világ előttem” – ismerd meg egy szenzációs szegedi fogyás történetét

Nőként bizonyára érezted már magad elégedetlennek a testsúlyoddal, te is méregetted már kegyetlen kritikusan a tükörben magad és állapítottad meg, hogy változtatni szeretnél külsődön. Ilyenkor eszeveszett fogyókúrába kezd az ember, talán még némi plusz mozgást is beiktat a mindennapjaiba, de nagyon sokszor a lendület, a kezdeti lelkesedés elfogy és marad a megbékélés a jelenlegi kinézetünkkel. Az óföldeáki Simon Anita viszont nem esett bele ebbe a hibába, és valóságos csoda, amit véghez vitt az elmúlt két évben, ugyanis úgy sikerült 80 kg-ot lefogynia, hogy abból egy deka nem jött vissza rá. A varázslatos eredményről, akaraterőről és kitartásról Anitával beszélgettünk az egyik szegedi edzőteremben.

MINDEN FEJBEN DŐL EL

Mindenki, aki egy kicsit is küzd a kilókkal most bizonyára azon gondolkodik, hogyan lehetséges ekkora súlytól tartósan megszabadulni? Mi lehet a titok nyitja? Anita, akinek pozitív kisugárzása és derűlátó életszemlélete azonnal magával ragadja az embert, elmondta számunkra, nagyon sok tényezőtől függ a siker, de az első és legfontosabb a szilárd, megingathatatlan elhatározás, mert minden fejben dől el. Anitával a szegedi Global Fitness edzőteremben találkoztunk, ahol személyi edzőjével Mikes Lilivel már lassan két éve közösen indultak el a fogyás rögös útján és gyakorolnak azóta is együtt.

“A SIKERHEZ KELLETT EZ AZ EDZŐTEREM ÉS A CSALÁDOM TÁMOGATÁSA”

“Júliusban lesz két éve, hogy belekezdtem a fogyókúrába és azóta sikerült több, mint 80 kg-ot leadnom. Vannak azok a klisék, hogy minden fejben dől el, na az nem klisé. Ha már meghoztad ezt a döntést, akkor lehet elindulni. És azt hiszem ez a terem kellett hozzá, és kellett hozzá az az edző, aki szó nélkül fogadott akkor, azzal a súllyal, egészen a kezdetektől” – mesélte Anita, ahogy azt is hozzátette, az edzőterem mellett a másik nagy támasza a családja támogatása volt, akik nélkül úgy érzi, nem sikerült volna a célját elérnie.

A NYÁRI SZEZON ELÉRKEZÉSE JELENTETTE AZT A PONTOT, HOGY MEGÉRETT AZ IDŐ A VÁLTOZTATÁSRA

Na, de hogyan jött ez az elhatározás, mi adhatja meg a kezdő löketet ahhoz, hogy egyáltalán belevágjon az ember egy ilyen hatalmas kihívásba? Anita számára a nyár eljötte jelentette ezt a pontot, amikor sok nőhöz hasonlóan a strandjelenetek inkább egy horrorfilmként élnek az emberben, mintsem kellemes kikapcsolódásként és szórakozásként. “Tudtam, hogy nyáron akkora súllyal dagadni fog a lábam és nem tudok mást felvenni, csak ugyanazt a cipőt, és nagyon melegem lesz. És mi van, ha reggel nem kelek fel egyszer, vagy hiába próbálok, de nem bírok kikelni az ágyból? Kellett két barátnő, aki ösztönzött arra, hogy kezdjek el sportolni, és ők ajánlották ezt az edzőtermet is számomra” – beszélt a kezdetekről Anita, aki ezután megismerkedett személyi edzőjével, Mikes Lilivel, akivel azóta is keményen dolgoznak a karcsú alak eléréséért és megtartásáért.

MINDIG CSAK KIS LÉPÉSEKBEN, NAPRÓL NAPRA LEHET HALADNI

“Igazából itt a teremben, egy percig sem voltam zavarban a súlyom miatt. Nem számított az, ha néztek, mert néztek, nem vagyok én sem vak, de nem számított, mert Lili és a barátnőim is akkora erőt adtak, ami átsegített ezen.” Természetesen ez az út azért nem volt egy gyalog galopp, Anita is hónapokig csak a fájdalmat érezte minden porcikájában, de tudta, célja eléréséhez erre van szüksége. Napról napra, hónapról hónapra haladt, szép lassan építette fel önmagát és jutott el odáig, hogy már nem igényel erőfeszítést minden mozdulat, sőt, szereti amit csinál, a sport az életének szerves részévé vált.

A SIKER ELÉRÉSE TELJES ÉLETMÓDVÁLTÁST KÍVÁN

“Egy idő után mások már észrevették rajtam a változást, én még mindig nem, nagyon sokára láttam magamon, hogy történt valami, pedig nagyon sok kiló ment már le akkor rólam, csak nem tudtam elfogadni, sőt azt hiszem, még most sem” – árulta el Anita, ahogy azt is, nagyon jó élmény volt számára megélni azt, hogy megveheti azokat a ruhákat, szoknyákat, cipőket, csizmákat, amikről előtte csak ábrándozott, és vágyakozva nézett másokon. Ennek eléréséhez pedig elengedhetetlen volt a rendszeres testedzés mellett a teljes életmódváltás, ami leginkább Anita étkezésében mutatkozott meg.

“TELJESEN KINYÍLT A VILÁG ELŐTTEM”

“Az úgynevezett rossz szénhidrátokat, a fehér lisztet és a cukrot teljesen száműztem az étkezésemből, magamra főzök, mert azt hiszem, hogy csak ebben hiszek, saját süteményeket találok ki, melyeket természetesen cukor nélkül készítek el. De nem követtem semmilyen trendi diétát, nem szedtem semmilyen gyógyszert. Nyilván orvosi felügyelet alatt vittem véghez ezt a fogyást és a teljes váltást az étkezésemben. Nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt, főzeléket és levest fogyasztok”, avatott be a mindennapokba Anita, majd folytatta: “Azzal, hogy leadtam a kilókat teljesen kinyílt a világ számomra: a sportra, az új ízekre, új illatokra, új emberekre, akik nagyon sokat adtak nekem, és a lelkemnek is sokkal jobb, nem szeretném abbahagyni sosem. Lehet, hogy annak idején is mosolyogtam, de ez most más, ez tényleg az, amire vágytam mindig is.”

Operatőr és fotós: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb