Mindenmás

Vádat emeltek a migránsokat gumicsónakkal szállító embercsempész ellen Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki idén márciusban akkumulátoros gumicsónakkal juttatott át a határon szír állampolgárokat. 

ISMERETLEN MEGBÍZÓK UTASÍTÁSAIT KÖVETTE AZ EMBERCSEMPÉSZ

A vádirat szerint a vádlott az eljárás során ismeretlenül maradt megbízói utasításait követve március 6-án délután 4 óra körül a határ szerb oldalán, a Tiszán várakozott egy akkumulátoros csónakkal. A vádlott feladata az lett volna, hogy a gumicsónakba illegális határátlépőket vegyen fel és azokat a Tiszán Magyarország belseje fele szállítsa.

AHOGY A MAGYAR OLDALON PARTOT ÉRTEK, LECSAPOTT RÁJUK A RENDŐRSÉG

A vádlott a megbízásnak megfelelően röviddel délután 4 órát követően felvett a csónakba öt, magát szír állampolgárnak valló személyt, majd a csónakkal a határon áthaladt és a magyar oldalon ért partot. Közvetlenül a partot érést követően a vádlottat a rendőrök ellenőrzés alá vonták és megállapították, hogy a csónakban utasként tartózkodó személyek az országba történő belépéshez és az ország területén történt tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeznek. 

A járási ügyészség a vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb