Mindenmás

Gumicsónakkal próbálta behozni az országba a határsértőket Gyálarétnél egy szerb férfi

Ahogy enyhült az idő, a tavalyi évhez hasonlóan, ismét csónakkal próbálkoztak bejönni az országba az illegális határátlépők. Márciusban például egy szerb férfi akart öt illegális migránst ilyen módon bejuttatni Magyarországra Gyálarétnél, de szinte rögtön le is fülelték őket a rendőrök. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság azóta be is fejezte az ügy vizsgálatát, írta a police.hu.

NEM JUTOTTAK MESSZIRE, MÁR A TISZA ÁRTERÉBEN SZEMET SZÚRTAK A RENDŐRÖKNEK

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Magyar Honvédség járőrei 2021. március 6-án 16 óra 30 perc körül Gyálarét külterületén, a Tisza árterében igazoltatták azt az öt főből álló csoportot, amelynek tagjai néhány perccel korábban egy motoros gumicsónakkal keltek át a folyón. A csónakot vezető szerb férfit is elfogták az egyenruhások még azelőtt, hogy járművével a túlpartra indult volna. A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Velük szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A SZEGEDI JÁRÁSBÍRÓSÁG ELRENDELTE AZ EMBERCSEMPÉSZ LETARTÓZTATÁSÁT

A rendőrök az 59 éves férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Kihallgatását követően őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatását is, amit a Szegedi Járásbíróság 2021. március 8-án elrendelt. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az ügy iratait megküldte az illetékes ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb