Smart Szeged

Megint felbukkant a tram-train Szegeden

Ma ismét átrobogott egy tram-train szerelvény Szegeden és egy szemfüles Szegen láttalak csoporttag lencsevégre is kapta. Nem túl meglepő egyébként, hogy olykor felbukkan egy-egy szerelvény Szegeden és egyre többet lehet majd találkozni velük, hiszen hatalmas teszteléseken, próbajáratokon esnek át azért, hogy minden követelménynek megfeleljenek és maximális biztonságban utazhassunk majd rajtuk.

Volt itt több szemfüles szegedi olvasói is, akinek sikerült összefutni a tram-trainnel. Kovács Tünde is készített pár fotót! Köszönjük!

EGY HELYEN AZ ÖSSZES TRAM-TRAIN

Nem is olyan rég, pár napja Magyarország összes tram-trainje először volt együtt, hazai pályán, Hódmezővásárhelyen. Lázár János politikus akkor azt írta, hogy hamarosan további 9 érkezik a vasútvillamosokból.

TESZTÜZEMMÓDBAN KÖZLEKEDNEK, JÚNIUS VÉGÉN ÉRKEZIK A NEGYEDIK

Eddig 3 prototípus érkezett meg, az első kettő a próbák végén tart, utána közlekedhetnek tesztüzemmódban, de ez egy hónapon belül megkezdődik. Ha a típus engedélyt megkapják a proto-szerelvények, akkor jönnek a szériajárművek, amelyeknek már csak kb 2-3 ezer km-t kell teljesíteni próbaüzemmódban. A 4. szerelvény június elején várható, az 5. pedig júliusban – hangzott el. Amennyiben 5-6 jármű már átesett a teljes hatósági vizsgán, akkor a MÁV dönthet úgy, hogy megindítja utasokkal a közlekedést, egy átmeneti menetrend szerint.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Devops Consulting company
'Fel a tetejéhez' gomb