Mindenmás

Arany ékszereket és pénzt lopott a tolvaj egy szőregi családi házból

A szegedi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 48 éves férfival szemben, aki előbb egy nyitott autóból, majd egy ingatlanból tulajdonított el értékeket a Tisza-parti városban. Lopás miatt kell felelnie.

ELŐBB EGY NYITOTT AUTÓBÓL LOPOTT EL TÖBB SZÁZEZER FORINTOT, MAJD EGY CSALÁDI HÁZBA TÖRT BE

A megalapozott gyanú szerint a helybeli férfi 2020. június 16-án reggel, miközben a külvárosban kerékpározott, felfigyelt egy parkoló autóra, amely nyitva volt. A járműből éppen faárut pakolt be egy ingatlanba a sértett, az oldaltáskáját pedig az első ülésen felejtette. A gyanúsított odasietett a kocsihoz, kivette a táskát, ezután sietve távozott. Néhány sarokkal távolabb átkutatta a zsákmányát, amiben több százezer forint mellett személyes iratokat és egy mobiltelefont talált. A bankókat megtartotta, a többit eldobta. Két hónappal később pedig átmászott egy családi ház kerítésén Szeged-Szőregen. Felfeszítette a teraszajtót, és az épületben kutatást végzett. Arany ékszerekkel, érmékkel, illetve harmincezer forinttal a zsebében távozott.

KEZDEMÉNYEZTÉK AZ ELKÖVETŐ LETARTÓZTATÁSÁT

A rendőrök a nyomozás során megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, akit elfogtak és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. Gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatását is, amelyet a Szegedi Járásbíróság elrendelt. A rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb