Mindenmás

Megnőtt a hétvégén a szabadtéri tűzesetek száma

A hétvégén főként az égő száraz fű és avar adott munkát Szegeden és környékén a tűzoltóknak, de kigyulladt családi házhoz is riasztották a lánglovagokat vasárnap Szőregre.

ÉGŐ, SZÁRAZ FŰHÖZ ÉS ÁROKBA CSÚSZOTT AUTÓHOZ RIASZTOTTÁK PÉNTEKEN A TŰZOLTÓKAT

Pénteken Mórahalmon a Szegedi utcában három hektár területen száraz fű, összehordott szemét, gumiabroncs, valamint tűzifa égett. A tüzet a szegedi, a ruzsai hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók oltották el. A délutáni órákban egy személygépjármű letért az úttestről, majd árokba csúszott Makó közelében a 430. számú úton. A makói hivatásos tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították a gépkocsit. A balesetben egy fő megsérült.

KORHADT FATÖRZS ÉS ERDŐ ALJNÖVÉNYZETE ÉGETT SZOMBATON

Szombaton három tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit. Bordánynál a Seregélyes dűlő közelében 2000 négyzetméteren száraz fű, avar égett. A tűzesethez a ruzsai és a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a tüzet kéziszerszámok segítségével oltották el. Mórahalom külterületén korhadt fatörzs égett szintén szombaton. A tűzesetnél a ruzsai hivatásos és a mórahalmi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. Sándorfalva külterületén 1 ha területen száraz fű, erdő aljnövényzete égett. A beavatkozást a szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport végezte el.

SZŐREGEN KIGYULLADT EGY CSALÁDI HÁZ TETŐSZERKEZETE VASÁRNAP

Vasárnap a délelőtti órákban Szatymaz közelében 300 négyzetméteren aljnövényzet égett veszélytelen környezetben. A tüzet a szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport tagjai egy vízsugárral oltották el. Hódmezővásárhelyen a Hideg utcában 10 négyzetméteren aljnövényzet égett, amelyet a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók oltottak el. Vasárnap este Szegeden a Mályva utcában családi ház tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A tűzesethez a szegedi hivatásos és a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálatot riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. Az ingatlanban nem lakott senki, így személyi sérülés nem történt.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Blackberry Dream for sale
'Fel a tetejéhez' gomb