Szegedi Arcok

Elkapták a Passzázs soron piszkító szegedit, már a hűvösön van

Zajlik az élet a szegedi Passzázs soron, a mai napra egy dupla rendőrségi sztori jutott a valaha szebb napokat látott helyre: egyrészt, a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai azonosították azt a férfit, aki a téli hónapokban – diplomatikus kifejezéssel élve – “köztisztasági szabálysértéseket” követett el, illetve elkaptak egy másik szegedi férfit, aki 2021. május közepén ugyanitt halált megvető bátorsággal megküzdött egy dísznövénnyel.

A két rendőrségi hír, egyben:

AGRESSZÍV FICKÓ VS DÍSZNÖVÉNY, ROUND 1, FIGHT!

Mint a Police.hu írja, a rendelkezésre álló adatok szerint a 44 éves gyanúsított a szegedi Passzázs üzletsoron sétált 2021. május 23-án, amikor minden előzmény nélkül megrángatott egy bolt elött kiállított cserepes bambuszt, majd azt a földre dobta. Magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Az esetről és a férfiról a bolt biztonsági kamerája és a városi térfigyelő kamerák is felvételt készítettek, amelyről a nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, akit előállítottak, gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vettek. A férfi ellen garázdaság vétsége megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A cselekmény elkövetését elismerte.

MÁR A HŰVÖSÖN VAN A SZEGEDI PASSZÁZS RETTEGETT “KÖZTISZTASÁGI SZABÁLYSÉRTŐJE”

Mint a közlemény írja, a rendőrök a kamerafelvételek alapján megállapították annak a férfinek is a kilétét, aki a tavalyi évben és az idei év elején néhány alkalommal ugyanitt “köztisztasági szabálysértést” követett el. A Police.hu szerint a sajtóhírekkel ellentétben az 57 éves férfi nem a napokban, hanem hónapokkal ezelőtt piszkította össze a Passzázs sort. Mivel vele szemben a rendőrök több alkalommal is intézkedtek, és a helyszíni bírságot, valamint a szabálysértési feljelentésekből eredő pénzbírságot befizetni nem tudta, ezért azokat még 2021 áprilisában a bíróság elzárásra változtatta, amit azóta is tölt.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a közrend, közbiztonság fenntartása érdekében továbbra is folyamatosan és visszatérően ellenőrzik Szeged közterületeit – írja a közlemény, majd hozzáteszik: amennyiben a rendőrség bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetését észleli, intézkedik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb