Közélet

Rusvai Miklós szerint még kétmillió beoltott kell, hogy ne legyen ősszel negyedik hullám

Mindenféleképpen jobb, ha el vannak különítve az oltottak és a nem oltottak, legalábbis azokon a helyeken, ahol fokozott a fertőzésveszély – fogalmazott a Blikknek adott interjújában Rusvai Miklós. A virológus arról beszélt, hogy a nem oltott emberek sokkal több vírust termelnek, ha megfertőződnek, kvázi az oltatlanok egész teste egy vírusgyárrá alakulhat át.

JOBB, HA EL VANNAK KÜLÖNÍTVE AZ OLTOTTAK ÉS NEM OLTOTTAK

Forrnak az indulatok a védettségi igazolványok miatt, egy ismeretlen a “diszkrimináció” szót írta rá a budapesti állatkert kőelefántjára. Az esetről természetesen ő is hallott, mint mondta, szerinte “mindenféleképpen jobb, ha el vannak különítve az oltottak és a nem oltottak, legalábbis azokon a helyeken, ahol fokozott a fertőzésveszély.”

TÚL VAGYUNK A NEHEZÉN, VISZONT HA NINCS ELÉG OLTOTT, ŐSSZEL BEÜTHET A NEGYEDIK HULLÁM

“A harmadik hullámnak vége van, de oltatni még kell. Három hónap kegyelmi időt kaptunk” – véli Rusvai, aki szerint ha lesz negyedik, az is csak ősszel, és csak akkor, ha nem oltatja be magát elegendő ember. A virológus ezt egy másik, a Kossuth Rádiónak adott interjújában bővebben is kifejtette, íme az előző cikkünk a témában:

MÉG KÉTMILLIÓ OLTÁS ÉS BIZTONSÁGBAN VAGYUNK

Arra a kérdésre, hogy még hány oltás kell ahhoz, hogy megússzuk a negyedik hullámot, azt válaszolta, most körülbelül ötmilliónál tartunk, így nagyjából még kétmillió embernek. “Van még egymillió fő, akik átestek a fertőzésen. Velük elérhetjük a nyolcmilliót, ami elég a nyájimmunitáshoz” – zárta gondolatait Rusvai Miklós.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: check here
'Fel a tetejéhez' gomb