Mindenmás

Fegyvereket tartott a padlásán egy többszörösen büntetett előéletű férfi Szeged környékén – lakossági bejelentés buktatta le

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki lőszereket és fegyvertartozékokat tartott engedély nélkül.

LAKOSSÁGI BEJELENTÉS BUKTATTA LE

A megalapozott gyanú szerint az egyik megyebeli kisvárosban élő férfinél lakossági bejelentésre jelentek meg a rendőrök. A kutatás során a férfi házának padlásán tűzfegyver fődarabot, 14 éles lőszert, több száz szögbelövő patront találtak meg és foglaltak le. Az előzetes vélemény szerint a fenti tárgyak lőfegyvernek és lőszernek minősülnek, melyek tartására a gyanúsított engedéllyel nem rendelkezett.

A BÜNTETETT ELŐÉLETŰ FÉRFI PRÓBAIDŐN VOLT

A lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A férfival szemben több büntetőeljárás van folyamatban, ezen túlmenően többszörösen büntetett előéletű és végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt követte el a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekményt. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvány tárgyában a mai napon, ülésén fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: sistem de filtrare
'Fel a tetejéhez' gomb