Mindenmás

Létrán átmászva próbált beosonni a szerb – magyar határon három szír férfi – gyorsan lefülelték őket

Egy év – három évre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítéltek gyorsított eljárásban hétfőn három a szerb-magyar határt védőkerítésen létrán átmászó szír férfit.

MÍG A KÜLSŐ KERÍTÉSEN ÁTJUTOTTAK, A BELSŐNÉL MÁR FÜLÖN CSÍPTÉK ŐKET

A vádlottak szombat délelőtt a szerb-magyar államhatáron felállított külső kerítésnek egy létrát támasztottak, majd azon keresztül bemásztak az ott futó szervizútra. Ezt követően a belső kerítéshez is elhelyezték a létrát, azonban ekkor a járőrök tetten érték őket. A vádlottak azzal, hogy Magyarországnak az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény – kerítés – által védett területére jogosulatlanul léptek be, határzár tiltott átlépésének bűntettét követték el. A bíróság döntését a vádlottak és védőik tudomásul vették, míg a fellebbezés bejelentésére az ügyészség három napot tartott fenn, így az ítélet még nem emelkedett jogerőre – tudatta a szóvivő.

KÉT ÉVRE KIUTASÍTOTTÁK ŐKET AZ ORSZÁGBÓL

Horváth-Tóth Imola, a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és a szabadságvesztés mellett két évre kiutasította őket Magyarország területéről.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb