Közélet

Müller Cecília: az oltások az indiai variáns ellen is védenek

Továbbra is kedvező a járványügyi adatok tendenciája – mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi, online sajtótájékoztatóján, majd hozzátette, a védőoltások az indiai variáns ellen is védenek.

ÚJABB VAKCINA – SZÁLLÍTMÁNYOK ÉRKEZNEK

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a 65 év feletti regisztráltak 96 százalékát, a 18–59 év közti korosztály 88 százalékát sikerült eddig beoltani. Mint elmondta, a mai napon Pfizer- és Janssen-vakcinák érkeznek az országba, pénteken pedig Moderna-vakcinákat is szállítanak hazánkba.

ZAJLIK A KÜLHONI MAGYAROK ÉS A HAZÁNKBAN ÉLŐ KÜLFÖLDIEK JELENTKEZÉSE AZ OLTÁSRA

Müller Cecília ismertette azt is, hogy már zajlik a külhoni magyarok, illetve a hazánkban élő külföldiek jelentkezése az oltásra. Az ő beoltásuk valószínűleg június második felében kezdődik meg – közölte. Az országos tisztifőorvos azt is megismételte, hogy két esetben mutatták ki az indiai mutánst hazánkban. A két páciens közül egy már meggyógyult, a másikat még kezelik.

NEM TUDNI AZ INDIAI MUTÁCIÓ MELYIK VARIÁNSA VAN JELEN MAGYARORSZÁGON

Közölte, az indiai mutáción belül három különböző variáns van: az egyik variánst „nyomon követésre okot adóként”, egy másikat „másik érdeklődésre okot adóként”, a harmadikat pedig „aggodalomra okot adóként” tartja számon az Egészségügyi Világszervezet, azt viszont nem tudni, Magyarországon melyik van jelen.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb