Mindenmás

Amikor nincs lehetetlen: 33 migránst zsúfolt teherautójába egy török férfi Csanádpalotánál

Vádat emeltek egy török sofőrrel szemben, aki 33 határsértőt egy teherautóba zsúfolva próbált Nyugat-Európába csempészni – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a férfit több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

CSAKNEM HÉT ÓRÁN KERESZTÜL VOLT BEZÁRVA A TEHERAUTÓBA A 33 MIGRÁNS, AMÍG AZ ELLENŐRZÉSRE VÁRAKOZTAK A HATÁRON

A vádirat szerint a sofőr járműjével 2020. december 8-án reggel jelentkezett belépésre Románia területéről a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. Mivel a vontatmány vámzárának felbontására volt szükség, a tehergépjárművel átkísérték a nagylaki közúti határátkelőhelyre. A férfi által vezetett tehergépkocsi ellenőrzésére csaknem hét óra múlva került sor: az ajtó felnyitásakor a raktérből 33 illegális határátlépő került elő.

A VÁDLOTT ROMÁNIÁBAN VETTE FEL AZ ILLEGÁLIS HATÁRÁTLÉPŐKET

A határsértőket embercsempészek segítségével korábban Romániában egy elhagyott területre vitték. A vádlott az általa vezetett kamionnal ott vette fel őket, a migránsok a ponyva felhajtásával keletkezett kis résen keresztül másztak be a raktérbe. A járási ügyészség a vádlottat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: MTI/ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb