Sport

“Minden kilométert Szilvinek küldünk a csillagokba” – jótékonysági futást szerveznek a zákányszéki robbanásban fiatalon elhunyt lányért (frissítve, időpontváltozás)

Jótékonysági futást szervez a szegedi ÓNIX Egyesület a tavaly decemberben, tragikusan fiatalon, a zákányszéki robbanásban elhunyt fiatal lányért, Szanka Szilviáért.

“A kilométereket neki küldjük a csillagokba, szeretettel”, olvasható a felhívásban. A jótékonysági futásra június 12-én, szombaton kerül sor 9 órától a kiskundorozsmai Hősök ligetében.

TAVALY DECEMBERBEN TÖRTÉNT A TRAGÉDIA

A tragédia tavaly december elején történt, amikor is tűz keletkezett egy ötven négyzetméteres melléképületben Zákányszék külterületén. A tűzesethez a szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltók vonultak ki, 2 mentőhelikopter, egy mentőgépkocsi és egy rohamkocsi is érkezett, ahol két, életveszélyes égési sérülést szenvedett személyt láttak el, majd légi úton az égési centrumba szállították őket. Egyikük egy szegedi lány volt, aki a hétvégét barátjánál töltötte. A fiúval szombaton reggel egy fatüzelésű kazánba szerettek volna begyújtani, amihez elméletileg benzint is használtak, ez okozhatta a bajt.

Szanka Szilvia napokig küzdött az életben maradásért, irányított véradást is szerveztek a megmentésére, amely híre a ti segítségetekkel nagyon sok emberhez eljutott. Ez azonban sajnos már nem menthette meg a lány életét.

A fiú a kórházba szállítását követően meghalt, barátnője pedig csak néhány nappal élte túl őt.

2021. 06.03. 17:45 MEGVÁLTOZOTT AZ ESEMÉNY IDŐPONTJA

A szervezők tájékoztatása szerint a Szanka Szilviára emlékező futásra új időpontban, június 26 – án kerül sor az eredeti helyszínen, ugyanúgy 9 órakor.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb