Sport

Újra feltámadt a nemzetközi kick-box élet: a szegedi Halker- Király Team Kick-box Akadémia éremesővel tért haza az Európa – kupáról

A pandémia miatti – több, mint másfél éves – kényszerű versenyszünet után ébredezik Csipkerózsika álmából a nemzetközi kick-box élet. A szegedi Halker- Király Team Kick-box Akadémia kick-boxosai igazi éremesővel térhettek haza a május 28. és 30. között lezajlott Európa kupáról, Horvátországból!

Mint minden évben, úgy idén is a horvátországi Karlovac városa adott otthont a versenyszezon egyik legnagyobb versenyzői bázisát megmozgató viadalának, az Európa Kupának. A versenyen 28 ország 120 egyesületének több, mint 1700 versenyzője vett részt. A szegedi klub 3 fős küldöttséggel képviselte magát a viadalon: Roszik Szabolcs és Csala Botond, valamint a Kadett 2-es Nagy Bálint indult útnak a küzdelemre.

Mindhárom versenyző több súlycsoportban is megmérettette magát, a három nap alatt, így a szegedi sportolók összesen 9 érmet (3 aranyat, 4 ezüstöt, 2 bronzot) zsebelhettek be. Mind egyéniben (pointfighting szabályrendszer), mind csalatban sikerült dobogóra állnia a Király Teames versenyzőknek. Nagy Bálint egymaga 6 érmet (3 arany, 3 ezüst) szerzett meg. A két fős csapatban (Tag-team) a Kadett-1 es Csala Botond is a döntőig menetelt csapattársával, igaz ott fejet kellett hajtaniuk a rutinosabb bolgár ellenfelekkel szemben. Roszik Szabolcs pedig egyéniben, a Kadett 1 +47 kg bronzérmét szerezte meg.

Forrás és fotók: Halker-Király Team

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb