Közélet

Nyilvános, mennyi magyar halt meg az oltás után – az utolsó online Kormányinfó, élőben, a Szeged365.hu-n! (frissítve)

Ma délelőtt a szokásos 11 helyett kivételesen 9-től rajtol a Kormányinfó, a kormány szerdai ülésen meghozott legfrissebb döntéseket videó stream és szöveges tudósítás formájában is hozzuk. Hamarosan kezdünk, stay tuned!

KIJÖTTEK A CSÜTÖRTÖK REGGELI SZÁMOK: 315 ÚJ ESET AZ ORSZÁGBAN, 22 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

5 millió 227 ezer a beoltott, 315 az új fertőzött, elhunyt 18 beteg – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtök reggel. Szegeden és környékén mindössze 22 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, lélegeztetőgépen 77 honfitársunk van.

09:17 START, KIS CSÚSZÁSSAL

Ez az utolsó olyan kormányinfó, amit online tartunk meg – közölte az elején Szentkirályi Alexandra, majd felkérte Gulyás Gergelyt, hogy tájékoztasson a kormány szerdai ülésén történtekről.

09:18 SIKERÜLT LETÖRNI A HARMADIK HULLÁMOT

Úgy látszik, hogy a járvány harmadik hullámát véglegesen sikerült letörni – kezdte Gulyás Gergely. Ennek oka, hogy Magyarország lényegesen jobban áll oltásokkal, mint Európában bárki más, Máltát leszámítva. Aki átesett a fertőzésen, az is nyugodtan beoltathatja magát, ráadásul az összes oltóanyagból többlet van, ha valaki ma regisztrál, 3 nap múlva bármelyiket meg tudja kapni.

A társadalom 54%-át sikerült beoltani, a betegségen átesettekkel együtt akár 65-70%-on is lehet a védettek aránya.

09:22 ENNYI MAGYAR HALT MEG AZ OLTÁST KÖVETŐEN

Minden oltás hatékony, a sokat támadott Sinopharm is – mondta a miniszter. 3,611.000 magyar kapta meg a második oltást, ezért egy nagy mintából tudott számokat mondani Gulyás Gergely arról, hogy az egyes vakcinákkal beoltottak közül hányan betegedtek és haltak meg:

Közel 3,7 millió második oltást kapott személy után 8193 ember betegedett meg, hét nappal az oltás után ennél is kevesebben. Közülük összesen 524-en haltak meg, hét napon túli oltással 455-en.

A fenti adatok, vakcinákra bontva:

  • Pfizerből 1.502.000-en kapták meg mindkét oltást, közülük 3557-en betegedtek meg, 268-an hunytak el.
  • A Moderna vakcinát 209.000 ember kapta meg, közülük 204 ember betegedett meg, 25-en hunytak el.
  • Az Astra Zeneca vakcinát 181.000 ember kapta meg, közülük 816 betegedett meg, 12 hunyt el.
  • A Szputnyikot 809.000 magyar kapta meg, közülük 697 betegedett meg, 13-an haltak meg.
  • Sinopharm-ügyben a fenti három szám 848.580, 2800 és 206.

09:27 MA A MAGYAR VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY BIZTOSÍTJA A LEGNAGYOBB SZABADSÁGOT

Ma a magyar védettségi igazolvány garantálja a legnagyobb szabadságot – mondta Gulyás Gergely, akikkel megvan a kétoldalú megállapodás, azok az országok minden, Magyarországon használt oltóanyagot el fognak fogadni.

09:29 KEZDŐDIK A KÁRPÁTALJAI MAGYAROK OLTÁSA

Kezdődik a kárpátaljai magyarok oltása, elég az oltás, hogy ne csak a határainkon belül élő magyarokra gondoljunk – mondta a miniszter.

09:30 A SZERDAI KORMÁNYÜLÉSRŐL

A tegnapi kormányülésen az alábbi dolgokról döntöttek:

  • Korábban egy 6 milliárdos pályázatot írtak ki önkormányzati járdák felújítására, de annyira nagy volt az érdeklődés, hogy további 20 milliárd forint forrást biztosít a kormány. Ez a program lehetőséget ad arra, hogy az önkormányzatok közvetlen támogatáshoz jussanak, legyenek ellenzékiek vagy kormánypártiak.
  • További 3.8 milliárd forintot adnak a mellékutak fejlesztésére.
  • “Szeretnénk már az idei évben utolérni saját magunkat, kiheverni a gazdasági károkat” – mint mondta, hamarosan nagy bejelentések jönnek a gazdaság újraindítása kapcsán.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb