Mindenmás

Megszólalt a terrorizmussal vádolt férfi apja

Megszólalt a terrorizmussal vádolt 21 éves kecskeméti férfi ügyvédként dolgozó édesapja, aki egyelőre csak annyit mondott, hogy jelenleg védőügyvédet keresnek a fia számára, illetve hogy mindent meg fognak tenni a védelme érdekében, írta meg az Index a Ripost nyomán. 

KÉT HELYEN IS MERÉNYLETET TERVEZETT

A 21 éves fiatalember egy teljesen átlagos, jómódú családban élt, értelmiségi szülőkkel, miközben az Iszlám Állam által működtetett felületen kommunikált, s az Iszlám Államnak hűségesküt téve ajánlkozott támadásra, így ő is a terrorszervezet részévé vált. A kedden a TEK által elfogott férfi a futball-Európa-bajnokság egyik budapesti mérkőzésén akart robbantani, a Balatonon pedig autóval a tömegbe hajtani.

MÉG AZ ÉDESANYJA SEM TUDTA, HOGY A FIA ISZLÁM RADIKALISTA LETT

Az édesapa elmondta, csütörtök, azaz ma este közölnek majd részletesebb tájékoztatást a történtekkel kapcsolatosan. A férfiről azóta a csütörtöki kormányinfón az is kiderült, hogy egyetemen tanul, valamint hogy még az édesanyja sem tudott semmit arról, hogy fia iszlám radikalistává vált és csatlakozott az Iszlám Államhoz. 

SZERELŐNEK ÁLCÁZVA CSENGETETT BE A GYANÚSÍTOTTHOZ AZ EGYIK KOMMANDÓS

Az elfogásával kapcsolatban az egyik szomszéd nyilatkozott a Borsnak: mint mondta, páncélozott autókkal, bombakereső robotokkal és robbanásbiztos mellényben osont a különleges egység, melynek az egyik tagja szerelőnek álcázva csöngetett be a gyanúsított házába, amikor pedig a fiatal férfi kijött, leteperték őt a kommandósok. A szomszédok azt is elmondták: semmi sem utalt arra, hogy a 21 éves fiú terrorcselekmény elkövetésére készülne, így még őket is meglepte, hogy elvitték szerdán. 

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb