Közélet

Újabb részletek: a Foci EB-n akart robbantani az iszlamista terrorista, Kecskeméten kapták el

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a kedd délutáni rajtaütés kapcsán, az információkat a Magyar Nemzet hozta le. Mint írják, a magát iszlamistának valló, 21 éves magyar férfi a labdarúgó EB magyar helyszínén akart robbantani, a TEK felszámoló egységei kedden Kecskeméten ütöttek rajta, lefoglalták a robbanószerkezeteket is.

A portál értesülései szerint a kedden elfogott magyar férfi több magyarországi helyszínen is robbantani akart. Elsőként a Labdarúgó EB budapesti helyszínén, a Puskás Stadionban, ahol 70 ezer ember életét veszélyeztethette volna.

UTOLJÁRA ÖT ÉVE VOLT TERRORESEMÉNY MAGYARORSZÁGON

Az utolsó terrortámadás hazánkban a Teréz körúti robbantás volt; 2016. szeptember 24-én este fél tizenegy után Budapesten, a Teréz körút 4. szám alatti, felújításra előkészített, üres üzlethelyiség bejáratánál robbant a házilag készített pokolgép.

A támadásban egy taxisofőr könnyebben, Vantara László rendőr törzsőrmester súlyosan, Andirkó Szabina rendőr törzsőrmester életveszélyesen megsérült. Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány másnap esti bejelentése szerint a merénylet célpontja egyértelműen a közelben járőrszolgálatot teljesítő két rendőr törzsőrmester volt, a szerkezet pedig házi készítésű szögbomba lehetett.

Az elkövetőt, Papp Lászlót, aki egyedül hajtotta végre a robbantást, csaknem egy hónapi nyomozás után, 2016. október 19-én Keszthelyen fogták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai. Papp Lászlót 2019. március 12-én a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Legkorábban harminc év múlva szabadulhat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb