Mindenmás

Sorozatosan betörtek, közben törtek – zúztak a szentesi fiatalok, több hónap után kapták el őket

A Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást azzal az öt fiatallal szemben, akik a tavalyi évben több hónapon keresztül követtek el különböző vagyon elleni bűncselekményeket a Kurca-parti városban.

A rendőrségre 2020 júliusában érkezett először bejelentés, hogy egy zárt raktárhelyiségbe ismeretlenek behatoltak. Ott céltalanul összetörték az épületben tárolt irodabútorokat, berendezési tárgyakat, továbbá ajtókat és ablakokat rongáltak meg. A városban augusztustól októberig az ismeretlenek több zárt és nyitott ingatlanba – köztük egy belvárosi dohányboltba – is behatoltak, vagy megkíséreltek bejutni ahonnan készpénzt, dohányárut, kerékpárokat, egyéb vagyontárgyakat és személyes okmányokat próbáltak eltulajdonítani vagy el is vittek, mintegy százötvenezer forint értékben.

A nyomozás során elvégzett eljárási cselekmények, továbbá adatgyűjtések eredményeként a rendőrök látókörébe került négy helybeli fiú, két 19, egy 16 és egy 15 éves, továbbá egy csongrádi 16 éves fiatal is, akik a bűncselekmények elkövetésével gyanúsíthatók. A feltételezett elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki több rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás, nagyobb kárt okozó rongálás és csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntett megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás iratait a nyomozók a napokban megküldték vádemeléssel, az illetékes ügyészség részére.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb