Sport

Bajnokként jött és úgy is távozik a MOL-Pick Szeged svéd balszélsője

A tegnapi szenzációs bajnoki mérkőzésen a MOL – Pick Szeged utolsó, győztes gólját két másodperccel a vége előtt Jonas Källman, a csapat távozó svéd balszélsője lőtte be. Ezzel tulajdonképpen révbe ért a klasszis és, mint a mesében, úgy távozhat Szegedről, ahogy érkezett: bajnokként, fogalmazott jegyzetében a Nemzeti Sport újságírója, Nagy Péter.

Mint írta, Jonas Källman klubszinten mindent megnyert, igazi tűz lobogott benne mindig, példaértékű az az alázat és kitartás, ami az egész pályáját végigkísérte.

„Szerencsés vagyok, mert legalább húsz éve élem az álmaimat, fantasztikus utazáson veszek részt a kézilabdázásnak köszönhetően. Többek között David Davisszal is egy csapatban játszottam a spanyol bajnokságban, most pedig ellenfelek voltunk Magyarországon. Kemény, kihívásokkal és lemondásokkal teli volt ez a több mint két évtized, sokat dolgoztam a sikerért. Sikerült címeket nyernem, a családom, a feleségem támogatása nélkül viszont nem jutottam volna el idáig. A Szegeden eltöltött hét esztendő nagyon közel áll a szívemhez, a két fiam szinte magyar, jobban beszélik a magyar nyelvet, mint a svédet, a barátaik is itt vannak. Köszönöm ezt a csodálatos időszakot mindenkinek: köszönöm, Szeged, köszönöm, Magyarország!” – búcsúzott Jonas Källman.

Forrás: nemzetisport.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb