Mindenmás

Hollandiában élő szír embercsempésszel szemben emeltek vádat Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a Hollandiában élő szír férfival szemben, aki idén februárban próbált meg illegális határátlépőket Nyugat-Európába csempészni – olvasható az Ügyészség oldalán.

Mint írják, a vádirat szerint a vádlott 2021. február 3. napján 24 óra körül vett fel Szeged külterületén egy fás-bokros helyen az általa vezetett személygépjárműbe hét, magát szír nemzetiségűnek valló személyt. A vádlott ezt követően a személygépkocsival Magyarország belseje felé indult el, amikor a kiszombori határrendészeti kirendeltség járőrei Szeged belterületén igazoltatták. Az igazoltatás során megállapítást nyert, hogy a vádlott utasai az ország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeznek, őket röviddel azt megelőzően a szerb-magyar államhatár szakaszon ismeretlenül maradt személyek juttatták át illegálisan Magyarország területére.

A SZEGEDI JÁRÁSBÍRÓSÁG FOG DÖNTENI AZ ÜGYBEN

A vádlott feladata az ismeretlenül maradt megbízójával kötött megállapodás alapján az lett volna, hogy az illegális határátlépőket Nyugat-Európába szállítsa. A vádlottal szemben a Szegedi Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb