Kikapcs

Füstös ízek, lágy dallamok, családias hangulat – így startolt el Szegeden első alkalommal a Tilos Elmaraton

Frissen sülő hús illata és lágy jazz, soul, funky dallamok lengték be június 5-én, szombaton a szegedi Kedves Presszó teraszát, ahol városunkban elsőként elstartolt a teljes mértékben közösségi támogatásból működő Tilos Rádió adománygyűjtő bulija.

IDÉN A FŐVÁROSI HELYSZÍNEK MELLETT A VIDÉKI VÁROSOK IS BEKAPCSOLÓDNAK A GYŰJTÉSBE

A Tilos Maratont eddig a hagyomány szerint június elején Budapesten, a Dürer Kertben tartották meg, ám ez a második év már, hogy erre a koronavírus járvány miatt nincs lehetőség, ezért a szervezők idén a Maraton mintájára megalkották az Elmaratont, így az idei gyűjtésbe a fővárosi helyszínek mellett vidéki városok is bekapcsolódhattak. Nem is kellett több Nagy Zoltánnak, a rádió lelkes hallgatójának, hogy maga is szervezzen egy fiókmaratont, amire a tökéletes helyszínt többek között Szegeden találta meg.

A RENDEZVÉNYSOROZAT EGYIK ELSŐ ÁLLOMÁSAKÉNT, ÉS SZEGED TÖRTÉNETÉBEN ELŐSZÖR STARTOLT EL A HÉTVÉGÉN VÁROSUNKBAN A TILOS ELMARATON

Az pedig, hogy a Napfény városára esett a választás számunkra igen szerencsés prózai okból történt: Zoli korábban itt élt és a mai napig rendszeres látogatója Szegednek, ráadásul régi ismeretség köti a Kedves Presszó társtulajához, Sinkó Anitához, aki a jó ügy érdekében örömmel adott otthont a rendezvénynek. „Már gyermekkoromban megszerettem a Tilost, tetszik, hogy mindig változatos témákat dolgoznak fel és, hogy a hallgatók is elmondhatják a véleményüket a műsoraikban” – árulta el Anita. Így nem volt kérdés, hogy szombaton a 10 napos rendezvénysorozat egyik első állomásaként, és Szeged történetében először, náluk startoljon el a Tilos Elmaraton.

BBQ SZENDVICSEK VÁRTÁK AZ ÉHES VENDÉGEKET

Zoli, mivel gasztronómiai ínyencségeivel már nem egy korábbi dzsemborin megtöltötte az éhes bendőket, most is „fakanalat” ragadott és a jótékonysági akció keretein belül BBQ Pulled Pork szendvicsekkel, grillezett csirkeszárnyakkal és hozzá Coleslaw salátával látta el az éhes vendégeket. Mint elmondta, kétségkívül a szendvicsek voltak a legkapósabbak, hiszen abból a buli végére az utolsó falatig mind elfogyott. De mindig sürgés – forgás volt a felállított adománypult mellett is, ahol különböző, a rádió nevével ellátott holmik megvásárlásával támogathatták a Tilos működését a vendégek: voltak ott pólók, pulóverek, maszkok, kulacsok, de még kis bográcsok is, amelyek egyébként nagyon gyorsan gazdára leltek.

NYOLC DJ SZOLGÁLTATTA A ZENÉT

A hideg sör és a finom szendvicsek mellé pedig a jó zene sem hiányozhatott, délután kettőtől egészen éjfélig nyolc szegedi DJ – Nyenyec, Wowbagger, Jazzszigor, Schimanski, Dj K, Suhov, Danieng és Rooman – adta a talpalávalót. Zoli elárulta, szinte hihetetlen volt, alighogy elkezdték keresni a lemezlovasokat, mindössze pár óra leforgása alatt jelentkezett a jótékonysági felhívásra az összes fellépő, akik többek között a soul, funky, jazz és beat dallamokkal alapozták meg a jó hangulatot. A hely atmoszférája pedig nem csak őket ragadta magával, mire beesteledett, a vendégek is táncra perdültek.

IGAZI CSALÁDIAS HANGULAT URALKODOTT A TILOS ELMARATONON

„Úgy láttam, hogy nagyon sikeres napot zártunk, a már hozzánk visszatérő társaságokon kívül új vendégek is meglátogattak minket. Nagyon sokan voltunk és igazán családiasra sikerült a rendezvény. Egyszer csak azt vettem észre, hogy elkezdtek keveredni a társaságok, hopp, az két srác az előbb még ott ült, most már két lány mellett, aztán ők négyen már átmentek egy másik csoporthoz, szóval mindenki beszélgetett mindenkivel, és ez tök jó volt”, mesélte el Anita. Zoli is hasonló jó élményekkel zárta a napot: „többen odajöttek hozzám, hogy nagyon szépen köszönik, hogy lehoztuk Szegedre a rendezvényt, mert hallgatják a rádiót, nagyon szeretik, csak éppen nem mindenkinek van lehetősége pont a Maraton idején feljutni Pestre, és ezért külön örültek, hogy Szegeden is sor kerülhetett az adománygyűjtő programra.

ÖSSZESEN 100 EZER FORINT GYŰLT ÖSSZE A TILOS RÁDIÓ JAVÁRA

Az esemény sikeréről árulkodik, hogy a nap folyamán kereken 100 ezer forint gyűlt össze a rádiónak, abban pedig Anita és Zoli is egyetértettek, látva a szegediek lelkesedését, ha a lehetőség adott, lesz még hasonló Tilos buli a Napfény városában.

A képeket és a videót köszönjük Anitának!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo scandal
'Fel a tetejéhez' gomb