Közélet

Breaking: június közepétől újabb enyhítések jönnek

Ha már hiányzott a csattogós lepke – meleg sör – Kisgrófó kombó, remek hírünk van: június közepétől falunapot is lehet tartani Szeged környékén (meg úgy általában, bárhol az országban). Az éj leple alatt mindenféle bejelentés és egyéb csinnadratta nélkül kijött egy kormányrendelet, benne újabb enyhítésekkel.

A védelmi intézkedések feloldásának újabb fokozataként június 14-től már falunapokat is lehet tartani, és a zenés, táncos rendezvényeken ezentúl 18 év alattiak is tartózkodhatnak koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt – az erről szóló rendeletmódosítások kedd késő este jelentek meg a Magyar Közlönyben.

  • Ötezer lakos alatti település esetében a szabadtéri falunapon védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, de ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egyidőben.
  • Ugyancsak a korlátozások enyhítését jelenti, hogy zenés, táncos rendezvényeket ezentúl 18 év alatti fiatalok is látogathatják, de csak koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt.
     
    Az enyhítések részei az élet újraindításának, amelyben Magyarország a magas átoltottságnak köszönhetően hetekkel megelőzte az európai országok nagy részét – írja kedd este kiadott közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb