Közélet

Napi Trash: 2265-re épülhet meg a Centrum-gödör közpark, P@csaember térplasztikával

Sírtunk. A kivitelezés részleteit megjelenítő táblát helyezett el a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Centrum-gödör kerítéséhez, amelynek tanulsága alapján 2265-re közpark épülhet a területre. A város “neverending story” szégyenfoltjára kitett, zseniálisan szarkasztikus performansz gyakorlatilag mindenkit megemlít (khm, körbepofoz), akit csak lehet a témában:

  • a tervező a “Pénztáros Holding”, a kivitelező a “Felcsút Bau”, a felelős tervező pedig “Golddigger Andrea”,
  • lesz “Botkanarancs” poharazó, a Botka első karakterét ciril betűvel írva,
  • ide épül a Felcsúti Kisvasút szegedi megállója,
  • ha már Szeged belvárosában vagyunk, lesznek szögekkel kivert padok a hajléktalanok ellen,
  • és természetesen, az egész közepén ott virít majd egy városképi jelentőségű P@csaember térplasztika.

Apropó, tud bárki, bármit az utolsó tételben említett szegedi ikonról? Az idén még nem láttuk. Visszatérve a plakátra, a tervezett átadás 2265, a projekt összköltsége 561 milliárd 150 millió forint.

EGY SZEGEDI, NEVERENDING STORY

Szürreális sztori a Centrum-gödör története. Az első tulajdonosa a Palánk Lakásszövetkezet volt, 1985-ben mélygarázst, a földszinten a Centrumhoz kapcsolódó áruházat, az emeleten lakásokat építettek volna, a srácok az alapozásig jutottak el, 1991-ben felszámolták a vállalkozást. A telket ekkor a Coop Szeged Zrt., majd egy magánszemély vette meg, aki 1999-ben adta tovább a Belváros 2001 Kft-nek. Itt jött újabb egy évtizednyi semmit tevés, aztán 2010-ben lejárt a kötelező beépítési határidő. A város kisajátíthatta volna a területet, de köszönte, nem csinált semmit.

Újabb négy év luft következett, 2014-ben az Igényes Otthon Kft. lett a tulajdonos, akik 2019-ben egy gigantikus társas – és irodaházat akartak építeni, 6 szinten 136 lakással, 153 férőhelyes mélygarázzsal és 23 földszinti parkolóval. Az építkezés leállt, a projektből nem lett semmi (micsoda meglepetés), sajnos sem társasház, sem a Kétfarkúak által feldobott park nem lesz egyelőre.

Jelenleg szúnyogkeltetők üzemeltetésére használja a város (szarkazmus, nehogy komolyan vedd), íme:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb