Mindenmás

Lépcsőházban vajúdó kismama, találékony apuka, álmából felébresztett szomszéd – avagy, egy nem mindennapi szülés története

Egy nem mindennapi szülés történetét osztotta meg ma az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán: szerepet játszott benne egy lépcsőházban vajúdó nő, egy találékony apuka és egy álmából felébresztett szomszéd.

A LÉPCSŐHÁZBAN INDULT MEG A SZÜLÉS

Mint írták, a 39. hetében levő Pest megyei nő, aki a második gyermekével volt várandós, a hajnali órákban indult meg férjével a kórházba, ám oda már nem értek be, ugyanis a fiatal kismama mindössze egy emeletet tudott lefelé sétálni, amikor megindult nála a szülés. Az apuka szerencsére nem esett kétségbe, miközben tárcsázta a mentőket, bekopogott az egyik szomszédjához, akit bár álmából ébresztettek fel, azonnal a pár segítségére sietett és beengedte őket otthonába.

AZ APUKA ÉS A SZOMSZÉD A MENTÉSIRÁNYÍTÓ TELEFONOS INSTRUKCIÓI ALAPJÁN SEGÍTETTÉK VILÁGRA A BABÁT

Ezután filmbe illő jelenet játszódhatott le a lakásban, ahogy az apuka, a felriasztott lakóval a rutinos mentésirányító folyamatos telefonos irányítása mellett levezényelték a szülést, így a kis Zalán még a szakemberek kiérkezése előtt a világra jött. A perceken belül érkező mentők, a helyszíni ellátást követően, stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet és az édesanyját.

Forrás és fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb