Mindenmás

A nagy pénzrablás szentesi kiadása: 2 órán belül elfogták a menekülő helyi bankrablót

A szentesi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly decemberben kirabolt egy pénzintézetet a Kurca-parti városban. Az egyenruhások azonban két órán belül elfogták.

ÖTSZÁZEZER FORINTOT ZSÁKMÁNYOLT EGY HELYI BANKFIÓKBÓL

A rendőrségre 2020. december 21-én 13 óra 55 perckor érkezett bejelentés arról, hogy nem sokkal korábban egy férfi jelent meg a Szentes belvárosában lévő bankfiókban, ahol egy ügyfelet fenyegetve követelt pénzt az alkalmazottaktól. Az egyik dolgozó eleget tett a követelésnek és csaknem ötszázezer forintot adott át a férfinak, aki ezt követően távozott a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki.

LEVÉLBEN TERVEZTE MEG A TETTES A BANKRABLÁST

A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek és megállapították, hogy a 24 éves helybeli lakos taxival először Csongrádra utazott, ahol átült egy másik taxiba, amivel Kiskunfélegyházára ment tovább. Ezután felszállt egy főváros felé tartó vonatra. A Csongrád-Csanád megyei rendőrök időközben felvették a kapcsolatot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Készenléti Rendőrség munkatársaival, akik a honvédekkel közösen Kecskeméten fogták el és állították elő a férfit. A nyomozók szinte hiánytalanul megtalálták nála az eltulajdonított összeget, ezenkívül – az elrejtőzéshez szükséges – ruhaneműket, valamint egy levelet is lefoglaltak tőle, amelyben a férfi megtervezte a bűncselekményt.

AZ ELKÖVETŐ BEISMERTE TETTÉT

B. Krisztián ellen – őrizetbe vétele mellett – felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon, kihallgatásán a férfi elismerte a tettét. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását is, amelyet az illetékes bíróság 2020. december 23-án elrendelt. A Szentesi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az ügy iratait megküldte az ügyészségnek.

Forrás és fotók: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb