Szegedi Arcok

Kitört a kánikula, a klímád pedig még sehol? Itt az utolsó lehetőség a hőguta előtt!

Imádjuk, amikor tombol a szegedi nyár, főleg, ha mindez valamelyik strandon vagy vízparton történik… viszont az otthonunkban, a hálószobában, irodában már kevésbé klassz show ha kint 35-40 fok árnyékban. Volt egy rekord hideg, visszafogott tavaszunk, most
viszont pikk-pakk beütött a kánikula, a klímás cégek megbolondulnak a hirtelen rájuk ömlő, rengeteg munkától, Te pedig könnyen hoppon maradhatsz a hőség kellős közepén, ha nem reagálsz időben: az elmúlt évek tapasztalatai alapján igen hosszúra nyúlhat a telepítési határidő.

Tornyi Koppánnyal, a MIDEA és DAIKIN klímák hivatalos szegedi képviseletét ellátó Dél-Alföldi Klíma Kft ügyvezetőjével segítünk a forróság elleni küzdelemben, mielőtt hőgutát kapnál.

POINT OF NO RETURN: VAGY MOST RENDELSZ KLÍMÁT, VAGY LECSÚSZTÁL RÓLA

“Az év első négy hónapjában a tavalyi azonos időszakhoz képest legalább
10-20 százalékkal több klímaberendezés kelt el a magyar piacon” – 
magyarázta Koppány, aki szerint mindez főként annak köszönhető, hogy
tudatosabbá váltak a vásárlók. Egyre növekszik azon megrendelők tábora, akik előrelátóan gondolnak a klimatizálásra. Akik tavaly a kánikula beköszöntekor hoppon maradtak, azok idén előre gondolkodtak, és már az év első hónapjaiban megvásárolták a kiválasztott berendezéseket.

A közismert szegedi klímás szakember szerint ha valaki “bealudt” és júniusban jött rá, hogy új klíma készülékre van szüksége, egyetlen választása van: amilyen gyorsan csak lehet, szakembert hívni, 1-2 hét múlva már akkora lesz a dömping, hogy az illetőnek esélye sem lesz a hőség ellen. “A klíma telepítő kollégáink nagy tapasztalatának köszönhetően felkészülten oldjuk meg a hirtelen felmerülő igényeket, legyen az új klíma beszerzés, telepítés, karbantartás vagy javítás. Folyamatosan nagy raktárkészlettel állunk a rendelkezésre” – nyilatkozta a Dél-Klíma ügyvezetője.

50% ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL? MIÉRT NE?

Mint Koppány magyarázta, az otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően
Szegeden és vonzáskörzetében is felpörgött a lakás renoválási hullám. Sokan azonban nemcsak szebbé varázsolják lakhelyüket, hanem okos tervezéssel és megfelelő szakemberek igénybevételével olyan levegő-víz hőszivattyút vagy fűtésre optimalizált klímaberendezést is beépítenek, hogy a rendelkezésre álló megújuló energiákat felhasználva nullára redukálják a fűtési-hűtési költségüket. Egy jól méretezett napelemes rendszerrel fedezhető a klímák és hőszivattyúk elektromos fogyasztása. “A pályázat felsorolja, milyen tevékenységekre lehet igényelni a támogatást, ezek között szerepel:

  • a klímaberendezések szerelése, cseréje,
  • a hővisszanyerős szellőztető berendezések kiépítése,
  • illetve a hőszivattyús fűtési-hűtési
    rendszerek telepítése is.

“Cégünk valamennyi kritériumnak megfelel, így a
velünk kötött szerződéssel és az általunk kiállított számlával igénybe
vehető az állami támogatás. Szakembereink először egy kötetlen beszélgetésre várják a témával kapcsolatosan érdeklődő ügyfeleket, amely alapján először egy árajánlat készül. Ha találkoznak az elképzelések, akkor ezután egy helyszíni felmérést végezünk, amelyet követően egy fix vállalási ár alapján megrendelhető a komplett kivitelezés” – fejtette ki a Dél-Alföldi Klíma ügyvezetője.

TÉNYLEG NE VÁRJ TOVÁBB, HA ERRE A NYÁRRA KLÍMÁT SZERETNÉL!

Amióta beütött a hőség, alig látnak ki a rengeteg megrendelésből a szegedi klímás vállalkozások. “Ez most tényleg nem kereskedői fogás, ha rendbe kell tenni a meglévő készüléket vagy új kell, most kell lépni. Olyan nyarunk még nem volt a közel 2 évtized alatt, amikor ne a megrendelői igény lett volna nagyobb, mint bármelyik klíma-telepítő vállalkozás kapacitása. Több száz darab klímánk van raktáron, amit azonnal oda tudunk adni, de ha nincs aki felszerelje, akkor nem sokat ér a forróság ellen…” – magyarázta Koppány.

Innentől kezdve Te jössz, ha fel szeretnéd venni a kesztyűt, keresd a MIDEA és DAIKIN klímák szegedi nagyágyúját:

  • Szegeden, a Kossuth Lajos sugárút 45. szám alatti klíma
    bemutatótermükben, ahová elsősorban azokat az ügyfeleket várják, akik
    lakossági klímaberendezés után érdeklődnek, otthonukba, nyaralójukba vagy az irodájukba,
  • Algyőn, a Kastélykert utca 144. szám alatti új telephelyünkön pedig
    azokat, akik a levegő-víz hőszivattyút, ipari és kereskedelmi
    klímaberendezést, hővisszanyerős, páraszabályozott szellőztető
    rendszert vagy központi porszívó rendszert szeretnének egy komplett
    kivitelezés keretében,
  • …és a virtuális térben, IDE kattintva!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb