Közélet

Elkezdődött az ópusztaszeri Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda fejlesztése

Elkezdődött a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ópusztaszeri telephelyének infrastruktúrális fejlesztése – olvasható a Szeged-Csanádi Egyházmegye sajtóközleményében. Tájékoztatásuk szerint kicserélik a nyílászárókat, részlegesen korszerűsítik a fűtési rendszert és többek között új tornacsarnokkal is bővülnek.

Mint írják, a projekt keretében megvalósuló felújítás, bővítés és eszközbeszerzés jelentősen javítja a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda feladatellátási helyének oktatási környezetét. Az iskolaépület energetikailag korszerűtlen, annak külső felújítása, korszerűsítése szükséges. Az iskola nem rendelkezik megfelelő sportolásra helyet adó fedett helységgel, így a mindennapos testnevelés feltételei nem teljesülnek.

MUTATJUK, MI MINDENT FEJLESZTENEK

A projekt keretében megtörténik majd többek között az iskolaépület nyílászáróinak cseréje, annak homlokzati hőszigetelése, a padlásfödém hőszigetelése és a fűtési rendszer részleges korszerűsítése, valamint új tornacsarnok is épül. A projekt keretében megvalósuló építési és felújítási munkák elvégzése modern oktatási környezetet teremt, ami szignifikáns minőségbeli javulást jelent az intézmény oktatásának színvonalában. Az oktatási környezet fejlesztése javítja a diákok és a tanárok komfort érzetét,
ami fokozza az iskola munkaerő megtartó képességét és a diákok tanulási motivációit. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. „A Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ópusztaszeri telephelyének infrastruktúrális fejlesztése” című pályázata az Emberi Erőforrás Operatív Program keretén belül 381,78 millió forint uniós, vissza nem térítendő támogatást kapott.

PUSZTASZEREN VISZONT ÚJ TEMPLOMOT SZENTELNEK

2021. június 13-án dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök ünnepi szentmise keretében felszenteli az új, pusztaszeri templomot. Az 1934-ben önállóvá vált Pusztaszer lakói régóta szerettek volna katolikus templomot, amelynek helyét egykor kijelölték, ám később beépítették.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: white berry runtz
'Fel a tetejéhez' gomb