Mindenmás

Fricskát mutatott a Black Friday őrületnek a szegedi Mystic Nails

A Green Wednesday nevű projekttel csatlakozott 2020 novemberében a szegedi műköröm alapanyag gyártó Mystic Nails Hungary Kft. az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, melynek az volt a lényege, hogy nemet mondjanak az esztelen fogyasztásra, és fricskát mutatva a Black Friday őrületnek, ugyanarra a hétre meghirdették környezetvédő akciójukat. A programmal pedig felterjesztették őket az Európai Hulladékcsökkentési Hét Díjra.

A TÚLFOGYASZTÁS HELYETT INKÁBB CSÖKKENTSÜK ÖKOLÓGIAI LÁBNYOMUNKAT

“Cégünk nem hisz az esztelen fogyasztásban és ennek bátorításában, aminek egyik legfőbb megnyilvánulása sajnos már évek óta hazánkban is a Black Friday. Éppen ezért mi helyette, ugyanazon a héten Green Wednesday “akciót” hirdettünk, melynek üzenete, hogy ahelyett, hogy túlfogyasztásba hajszolnánk a vásárlóinkat és ezzel a környezetszennyezést növelnénk, inkább tegyünk valamit azért, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat”, írták közleményükben.

A SZEGEDI VÁLLALKOZÁS EGYEDÜLIKÉNT KÉPVISELTE MAGYARORSZÁGOT A VERSENYEN

Ezen programot terjesztették fel Brüsszelbe az Európai Hulladékcsökkentési Hét Díjra, mely minden évben a legkülönlegesebb és legkiválóbb példákat hivatott elismerni Európa- szerte. 2020-ban Magyarországon majdnem 900 pályázat érkezett a Héthez való csatlakozás keretén belül, melyből csaknem 300 üzleti kategória volt. Ez utóbbi kategóriából pedig a Mystic Nails Green Wednesday projektje lett az egyetlen, mellyel a vállalkozás Magyarországot képviselte ezen a versenyen.

PROGRAMJUK RÉSZEKÉNT FAÜLTETÉSBE KEZDENEK SZEGEDEN

A díjat végül egy másik ország projektje kapta, ennek ellenére az elkötelezett szegedi csapat ősszel nekilát megvalósítani városunkban a programjukban kitűzött célt, mely félszáz fa elültetése lenne, melyben a szintén szegedi Csemete Egyesület nyújt segítséget számukra. A projektbe a helyi középiskolák tanulóit is szeretnék majd bevonni azzal a céllal, hogy a ballagó osztályok lufieregetés helyett inkább fát ültessenek. “Fenntarthatósági törekvéseink között szerepel csomagolóanyagaink újrahasznosítása, így például a 100%-ban újrafelhasznált papírból készült dobozaink felhasználására ötletpályázatot írtunk ki vásárlóink részére, melyek legjobbjait rendszeresen kiválasztjuk és jutalmazzuk”, írták, az alábbiakban pedig ezekből az ötletekből láthattok egy válogatást.

Forrás: Mystic Nails Hungary Kft.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo
'Fel a tetejéhez' gomb