Mindenmás

Részegen, jogsi nélkül balesetezett – súlyosan megsérült a 14 éves fia

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai szombaton vádemelést javasoltak egy vezetői engedély nélkül, ittasan balesetet okozó férfi ellen, aki a vízelvezető árokba sodródott még novemberben Szegedtől 80 km-re, Bácsbokodon. A részeg 41 éves bajai férfi mellett utaztak 14 és 18 éves fiai, illetve az utóbbi 17 éves barátnője – egyikük sem volt bekötve, az esetnek két súlyos sérültje is volt.

Innentől érkezzen a rendőrség vasárnap reggeli közleménye: Bácsbokod belterületén, a Honvéd utcán közlekedett 2020. november 5-én 21 óra 30 perc körül egy 41 éves férfi egy személyautóval. A sofőr a Gróf Széchenyi utcához érve a kereszteződésen lassítás és megállás nélkül hajtott át, majd a vízelvezető árokba sodródott. A helyszínen azonnal kiderült, hogy az autót vezető bajai lakosnak egyrészt nincs jogosítványa, másrészt a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Az ittasság tényét később szakértő is igazolta.

SÚLYOSAN SÉRÜLT EGY 14 ÉVES GYERMEK, AKIT NEM KÖTÖTT BE AZ ITTASAN VEZETŐ ÉDES(?)APJA

A baleset bekövetkeztekor az autóban ült a gondatlan sofőr 18 és 14 éves fia, valamint az idősebb fiú 17 éves barátnője is. A biztonsági övet senki nem használta, így az autóvezető és kisebbik fia súlyos, a másik két utas pedig könnyű sérülést szenvedett.

SZABADLÁBON VÉDEKEZHET

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottat a közlekedésrendészeti osztály munkatársai súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette miatt kihallgatták. Az ügyben a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és ellene vádemelést javasolnak.

A férfit az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, illetve a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt szabálysértési eljárás keretében vonták felelősségre.

Fotók és forrás: Police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb