Sport

UFC kibeszélő Sárközi Robival: Israel Adesanya tényleg egy szamuráj, Diaz pedig egy állat! (extra bejelentés a cikk végén)

Parádés bunyókat hozott az arizonai Glendale-ben megrendezett UFC263, ahol a Drgaonball-őrült Israel Adesanya játszi könnyedtséggel védte meg bajnoki övét, Brandon Moreno viszont óriási meglepetést hozva lefojtotta Deiveson Figueiredo. UFC kibeszélő a szegedi MMA legenda Sárközi Robival, benne Diaz péppé vert feje és egy nagy bejelentés a szegedi ásztól.

DIAZ EGY ÁLLAT ÉS MI ÍGY SZERETJÜK

Kezdjük a gála “utolsó előtti-előtti” meccsével, melyet annak dacára, hogy se nem volt főmeccs, se nem címmeccs, öt menetesre írtak ki a Stockton-i fenegyerek, Nate Diaz és a brit Leon Edwards között. Az összecsapás papírformát hozott:

  • Diaz a meccs helyett a showműsorral foglalkozott, hátat fordítva, mutogatva, grimaszolva, néha a fenekét mutogatva (ez egy állat, tényleg, de imádjuk),
  • míg Edwards tette a dolgát, legnagyobb meglepetésre a betonbiztos kick-box tudása mellett az eddig rejtett grappling tudományát is megcsillogtatva.

A brit srác gyakorlatilag péppé verte az amerikai fejét, aki az utolsó egy percben váratlanul feltámadt és majdnem kiütötte Edwards-ot. De csak majdnem, ez a meccs ismét elúszott a kisebbik Diaz-tesónak. “Diaz az Diaz” – mondta nevetve Robi, aki szerint a név kötelez: ha nyer, ha veszít, a vérfürdő garantált a Stockton-i bunyósnál. “Be tudta volna húzni, benne volt a pakliban, ő inkább a show-nak él, nem a mérlege építésének… de én így szeretem” – mondta a szegedi MMA legenda.

MORENO MEGMUTATTA

Parádés teljesítményt mutatott a gála co-main eventjén Brandon Moreno, aki egy harmadik menetes fojtással szerezte meg a UFC légsúlyú övét. Ellenfelével, Deiveson Figueiredo-val tavaly decemberben döntetlent játszottak, ahogy Robi mondta, már ott sem kellett sok a címhez. “Tudtam, hogy ötször jobban felkészül, most ideje is volt rá, éreztem, hogy meg fogja csípni a kis manót” – magyarázta a szegedi ketrecharcos, aki szerint Moreno “kő kemény kisgyerek”, megérdemelte a címet.

ADESANYA EGY SZAMURÁJ

Marvin Vettori élete lehetősége előtt állt, bár, mint Robi (is) kifejtette, nem sok létjogosulktsága volt az Israel Adesanya elleni visszavágónak, egyben középsúlyú bajnoki címmeccsnek. Bár az első mérkőzésükön viszonylag közel került Izzy legyőzéséhez, borítékolható volt, hogy a bivaly erős, de buta bunyót produkáló olasz csődör ismét kevés lesz a “Last Styleblender” kifinomult, okos, technikás stílusához. Így is lett, sima Adesanya győzelem, pontozással, öt menetben. “Nem is értettem, miért kell erőltetni a visszavágót, egysíkú, buta bunyója van az olasznak” – magyarázta Robi.

Azért volt show, nem is kevés:

  • Linkin Park zenére, szamuráj szerkóban bevonuló Izzy,
  • brutál állóharc,
  • kis híján egy Vettori-fojtás, a harmadik menetben (itt tényleg bajban volt a bajnok),
  • felülről, az olaszra rátolt “H-Bomb,
  • s@ggrepacsi.

Az est bunyóit IDE kattintva tudod visszanézni.

…ÉS EGY BEJELENTÉS A VÉGÉRE: SAJÁT, PUSZTAKEZES PROMÓCIÓT INDÍT ROBI

Mármint, nem a gálán volt bejelentés, hanem interjú, meccselemzés közben tolt egy nem gyengét Sárközi Robi. A lényeg, röviden: az amerikai BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship – a világ vezető puszta kezes küzdősport-promóciója, az utóbbi egy évben nagyon feljöttek) mintájára a szegedi bunyósok létrehoztak egy magyarországi puszta kezes promóciót, a debütáló gála Egerben lesz, augusztus 21-én, Punishment Fighting Championship néven.

Részletek napokon belül itt, a Szeged365.hu-n, stay tuned!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb