Szegedi Arcok

Haska Béla visszatért, újra nyomulnak Pol Pot megye punkjai: új klipet adott ki a szegedi CPG! (18+)

Friss videóval jelentkezik a kommunizmus fináléjában, 1983-ban bebörtönzött, mára már ikonikussá vált, ízig-vérig szegedi punk zenekar, a CPG – írja a szintén szegedi Cityrockers.hu.

Mint korábban írtuk, Haska Béla énekes életkörülményei annyira megrendültek, hogy barátai, zenésztársai, a zenekar korábbi környezete, egykori rajongók segítettek a talpra álláshoz a “Segítsünk Bélának” akciót hoztak létre.

Hogy a dolog jól halad, azt mutatja ez a videó. A zenekar tagjai sok-sok éve nem készítettek felvételt, a szegedi CityRocks Produkció segítségével most ez is sikerült. Már nem fogják őket börtönbe vinni, és nem is ma válnának korszakos előadóvá. De a düh, illetve mindaz, amire, bár nem érdemes, de elkerülhetetlen dühösnek lenni, ugyanúgy itt van. Ahogyan ők is.

Íme a “Tetű” című, ízig-vérig CPG szerzemény vadonatúj klipje (18+):

Több, mint 40 éve Szegeden alakult a banda, amelynek története sokat megmutat abból, hogy a kádári „puha diktatúra” mit is jelentett valójában. A nyugati szellő már befütyült egy kicsit Hegyeshalomnál, aminek voltak látványos elemei is. Folytak Ferihegy II. előkészítő munkái, Bernie Ecclestone is tudta már, hogy a Hungaroringgel hamarosan dolga lesz, és már volt olyan magyar szervező, aki nagyon várta, hogy leülhessen tárgyalni a Queen menedzsmentjével. 1983-at írtunk: ekkor kerültek börtönbe a CPg zenekar tagjai. Kommunistaellenes dalszövegek, közösség elleni izgatás, más népcsoportok elleni uszítás (szovjet atom is atom) – mindezekért 1,5-2 évet kaptak.

A teljes CPG sztorihoz kattints IDE, megéri, ütős kis olvasmány vasárnap délutánra, akkor is, ha nem kenyered a punk rock (ha viszont az, akkor kötelező olvasmány).

Fotók: Cityrockers, Szeged

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb