- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Nyolc és fél év börtönre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden, az őrizetbe vétele előtt kokaint is fogyasztott

- Hirdetés -

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb férfit, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni – írja az MTI.

A bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit a szabadságvesztés kiszabása mellett kilenc évre kiutasítottak Magyarország területéről. A vádlott a gépkocsijával tavaly július 8-án, nem sokkal éjfél után jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Járművét kábítószer-kereső kutyával is ellenőrizték. A kutya jelzése után az autó tüzetes átvizsgálás során az ajtókon és a sárvédőknél szerelési nyomot találtak. A rejtekhelyekről és a gyanúsított ruházatából 32 csomagban 19,5 kilogramm nagy tisztaságú heroin került elő.

- Hirdetés -

AZ ŐRIZETBEVÉTEL ELŐTT KOKAINT IS FOGYASZTOTT

A szakértői vélemény szerint a férfi által szállított drog hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem kilencvenszerese volt. Az elvégzett vizsgálat szerint a szerb férfi az őrizetbe vétele előtt kokaint fogyasztott. Az előkészítő ülésen a 29 éves vádlott beismerte bűnösségét. Vallomása szerint Máltán dolgozott egy üzemben és a vendéglátásban, de tavaly év elején a járvány miatt elvesztette a munkáját, reménytelen helyzetbe került, ezért vállalkozott a drog szállítására. Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb