Mindenmás

Napi pakk: megérkezett a kánikula Szegedre, mától lezárják a rakpartot

Strandpapucs, szoknya, rövidnadrág bekészít, igazi kánikula várható ma Szegeden! Változás is lesz a közlekedésben, mától ugyanis a mobilfal összeszerelésének gyakorlata miatt lezárják a Huszár Mátyás Rakpartot. Fociból sem lesz hiány, tovább dübörög az EB, ma a Finnország – Oroszország, Törökország – Wales és Olaszország – Svájc meccsen izgulhatunk. Jó szurkolást mára is, közben ne feledd, a Szeged365 hírei egész nap elkísérnek!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Jusztin, Ajtony, Jusztina, Ferenc, Péter és Aurélián nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 29 éve ez a nap a Független Magyarország Napja. Az 1956. évi forradalom és szabadságharc vértanúi 1958. június 16-ai kivégzésének, valamint a szovjet csapatok 1991. júniusi kivonulásának emlékére 1992 óta ünnepeljük a Független Magyarország Napját.
  • 74 éve született New-Yorkban Kareem Abdul-Jabbar amerikai kosárlabdázó, NBA legenda.
Fotó: silverscreenandroll.com
  • 118 éve, 1903 – ban Henry Ford megalapította a Ford Motor Company-t.
  • 48 éves Eddie Cibrian amerikai színész
Fotó: latestcelebnetworth.com
  • 136 éve, 1885 – ben megalapították a legrégebben megszakítás nélkül működő magyar sportegyesületet, az UTE labdarúgó-csapatát.
  • 91 éve, 1930. június 16-án Szegeden született Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr, 2004 óta városunk díszpolgára.
Fotó: fidelio.hu

MA MÁR IGAZI KÁNIKULA LESZ SZEGEDEN

Folytatódik az igazi nyár, ma is sok napsütésre, kevés felhőre van kilátás és említésre méltó csapadék sem várható, tehát berobban az igazi forróság Szegedre. Az északi-északkeleti szél viszont továbbra is élénk lehet. 

MÁTÓL LEZÁRJÁK A HUSZÁR MÁTYÁS RAKPARTOT

A 2015-ben átadott Szeged belvárosi partfal részét képezi az a 1,5 km hosszú mobil árvízvédelmi fal, melynek üzemeltetője az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A mobilfal összeszerelésének gyakorlatát végzik el szerdától csütörtökig Szegeden, így a Huszár Mátyás rakpartot is lezárják.

MA SZIKORA ROBI ÉS DR. CSÓKAY ANDRÁS BESZÉLGET A DÓMBAN

Különleges alkalom helyszíne lesz ma a Szegedi Fogadalmi Templom liturgikus tere. Dr. Csókay András idegsebész, Szikora Róbert énekes, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökei valamint Zsuffa Tünde író beszélget a hitről, az életről és a szeptemberi katolikus világeseményről a Dómban – osztotta meg velünk a hírt a Szeged-Csanád Egyházmegye.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb