Közélet

Kötelező mobil partfal-szerelési gyakorlat miatt szerdától lezárják a Huszár Mátyás rakpartot Szegeden

A 2015-ben átadott Szeged belvárosi partfal részét képezi az a 1,5 km hosszú mobil árvízvédelmi fal, melynek üzemeltetője az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A mobilfal összeszerelésének gyakorlatát végzik el szerdától csütörtökig Szegeden, így a Huszár Mátyás rakpartot is lezárják – írja közleményben az igazgatóság.

Két évente gyakorlatot kell tartani a mobilfal rendszer összeszerelésére, amennyiben a Tiszán levonuló esetleges árhullámok időközben nem teszik ezt szükségessé. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a következő szerelési gyakorlatot 2021. június 16-17-én (szerda-csütörtök) hajtja végre, mely a Boszorkány-sziget – Bertalan híd közötti teljes partfal szakaszt érinti.

SZERDÁN DÉLTŐL CSÜTÖRTÖK ESTIG KORLÁTOZNAK

A munkálatok miatt elengedhetetlen a támfal menti járdaszakaszok és a Huszár Mátyás rakpart forgalom előli lezárása, továbbá a gyakorlat ideje alatt tilos lesz gépjárművel megállni a Somogyi utca, illetve a Roosevelt tér Tisza-part felé eső részein. A fenti korlátozások június 16-án (szerda) 12:00 órakor lépnek érvénybe, amit várhatóan június 17-én (csütörtök) 19:00 órától oldanak fel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb