Kikapcs

Az egekbe emelkednek a balatoni árak: 1200 forint egy sajtos-tejfölös lángos, 3000 forint felett egy főétel

Alaposan a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki idén a Balaton partjára tervezi a nyaralását, ugyanis igencsak borsos árak jellemzik a magyar tenger környéki kedvelt üdülőhelyeket, a Szeretlek Magyarország cikke szerint már a budapesti belváros szintjét hozzák: idén 1200 forintért kaphatunk egy sajtos-tejfölös lángost, és egyes helyeken 3000 forint felett van a főételek többsége. Ezeket az árakat a Zamárdiban látottak alapján hozta a lap, de aligha feltételezhető, hogy máshol – legalábbis közvetlenül a part mentén – sokkal jobb lenne a helyzet.

EGYESEK SZERINT DRÁGÁBB A BALATONON NYARALNI, MINT A HORVÁT TENGERPARTON

Már tavaly is sokan panaszkodtak rá, hogy mivel a koronavírus-járvány miatt óriásit nőtt a belföldi utazások aránya, ez indokolatlan mértékű drágulással is együtt járt. Voltak, akik szerint egyenesen drágább már a Balatonon nyaralni, mint a horvát tengerparton, vagy több másik külföldi turistacélponton.

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu, Zamárdi

NEM ELFOGADHATÓ, HA A VENDÉGLÁTÓHELYEK A VENDÉGEKRE TERHELIK KÖLTSÉGEIKET

Semmiképp nem elfogadható, ha a vendéglátóhelyek a vendégekre terhelik rá a megnövekedett költségeiket – mondta a Szeretlek Magyarországnak Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere és a Balaton Szövetség elnöke. Szerinte ezek a törekvések semmi jóra nem fognak vezetni, a helyek üzemeltetőinek figyelembe kellene venniük, hogy sokan kiestek a munkából a járvány miatt, és még annak is romolhatott az anyagi helyzete, akinek megmaradt az állása.

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu, Zamárdi

KÖRÜLBELÜL 10% ÁREMELKEDÉS VÁRHATÓ A SZÁLLÁSHELYEKNÉL A FŐSZEZONBAN

Tatár György, a balatonfüredi Boutique Hotel Annuska tulajdonosa a lapnak elmondta, ő úgy számol, a horvát tengerpart idén már nagy konkurenciájuk lesz, hiszen sokkal szélesebbek az ottani lehetőségek, az viszont egyértelműen a Balaton mellett szól, hogy itt SZÉP-kártyával is lehet fizetni. Ami az áremelkedést illeti, Tatár György szerint tavalyhoz képest talán 10% lehet ez a kereskedelmi szálláshelyeknél a főszezonban.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb